Cele mai citite
 


Social-democraţii vor lansa în USL o dezbatere referitoare la adoptarea unui pachet de legi pentru sănătate
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Social-democraţii vor lansa în dezbatere, în cadrul Uniunii Social Liberale, o soluţie referitoare la adoptarea unui pachet de legi sectoriale care să reglementeze domeniile importante ale sănătăţii, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, dr. Alexandru Rafila.
Potrivit acestuia, o singură lege care poate să fie elaborată la un moment dat nu răspunde suficient şi în detaliu tuturor necesităţilor din domeniu şi totodată poate crea confuzii.
"Reglementarea sectorială este cea normală - discutăm de legea asistenţei publice, legea asistenţei medicale, legea medicamentului, legea asigurărilor de sănătate şi legea care reglementează profesiunile din domeniul medical. Deci, ni se pare mai coerent să se adopte un pachet de legi în care profesioniştii din domeniu să fie consultaţi, cei care sunt interesaţi să-şi poată spune punctul de vedere. O singură lege trecută peste noapte nu cred că poate fi o lege durabilă, viabilă, pentru că sustenabilitatea şi predictibilitatea în domeniu sunt de dorit. Nu trebuie să avem o nouă reformă care să înceapă la fiecare ciclu electoral sau de mai multe ori în cadrul aceluiaşi ciclu electoral. Avem nevoie de lege despre care să fim siguri să evoluează în interesul pacienţilor", a argumentat Alexandru Rafila.
El a precizat că s-a constituit deja un grup de lucru în acest sens la nivelul Institutului Social Democrat "Ovidiu Şincai", grup care a avut deja discuţii cu organizaţiile de pacienţi şi cu reprezentanţi ai industriei farmaceutice, întâlniri care vor continua în perioada următoare.
"Noi am început să avem întâlniri încă din luna ianuarie, iar rezultatele primelor întâlniri au fost constituirea unui concept social-democrat în ceea ce priveşte sănătatea. (...) Vrem să dăm răspunsuri care să poată fi aplicate şi aplicabile, care să nu ţină cont exclusiv de criteriile de natură economică, ci şi de criteriile de natură socială pentru că, de fapt, sănătatea în România se confruntă cu două probleme majore - lipsa accesului la serviciile de sănătate şi lipsa accesului la medicamente. Din discuţiile cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor am înţeles că 50 % din farmaciile din ţară sunt practic în faliment. Dacă situaţia continuă, se introduc taxe suplimentare, se va ajunge în situaţia ca satele din România, comunele, oraşele mici, dincolo de lipsa asistenţei medicale să nu aibă farmacii. Sunt nişte probleme extrem de grave care nu pot avea un răspuns peste noapte", a mai spus dr. Rafila. AGERPRES/(A - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Problemele pieţei medicamentelor, dezbătute de specialişti şi social-democraţi Membrii Departamentului de Sănătate al PSD s-au întâlnit miercuri, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii industriei farmaceutice, ai distribuitorilor de medicamente şi ai farmaciştilor, pentru definirea unei viziuni asupra legislaţiei necesare pentru a reglementa domeniul sănătăţii.
Victor Ponta: USL va iniţia un pact pentru Sănătate Uniunea Social Liberală (USL) va iniţia şi va participa la un pact naţional pentru Sănătate, în care profesioniştii să îşi spună cuvântul, a anunţat vineri seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a calificat drept corectă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrage...
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.