Cele mai citite
 


Ungaria, lider european al turismului dentar
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 70.000 de turişti occidentali au venit anul trecut în Ungaria pentru tratamente dentare, pentru care au plătit facturi totale estimate la 70 miliarde de forinţi (240 milioane de euro), potrivit cotidianului Napi Gazdasag de joi, preluat de MTI.
Majoritatea acestor turişti au provenit din Marea Britanie, Germania, Italia şi Franţa, iar 90% dintre ei au beneficiat de implanturi dentare. Se estimează că fiecare dintre ei a economisit în jur de 2.500 de euro apelând la serviciile de specialitate din Ungaria. Între o treime şi un sfert dintre cele 1.200-1.400 de cabinete stomatologice din Ungaria au oferit astfel de servicii străinilor, cel puţin dublu faţă de anul anterior.

Această activitate, împreună cu serviciile aferente de cazare, masă şi altele, aduce anual la buget în jur de 15 miliarde de forinţi (51 milioane de euro), a precizat Laszlo Szucs, directorul Oficiului de turism medical /OTI/, pentru Napi Gazdasag.

Potrivit cotidianului economic Vilaggazdasag, cabinetele din Ungaria pot apela la subvenţii guvernamentale de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru promovarea turismului dentar. Programul anunţat anul trecut de guvern vrea să prevină ca intermediari străini să încaseze 25-30% din veniturile de pe urma acestor servicii. Comisionul perceput de OTI va fi de 15%, urmând să scadă treptat până la 10,5% în 2017.

Ungaria a devenit, în ultimii 10-15 ani, liderul pieţei de turism dentar din Europa, cu o cotă de aproape 40%.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
SRED: Cel mai scump tratament stomatologic este în Marea Britanie Cel mai costisitor tratament stomatologic este în Marea Britanie, potrivit unui studiu transmis de către Societatea Română de Ergonomie Dentară (SRED), care compară costul mediu al unui asemenea tratament în nouă ţări europene.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Franţa, singura ţară din Europa Occidentală în care gripa nouă progresează (OMS) Gripa nouă a atins apogeul sau este în scădere în Europa occidentală, 'cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să progreseze', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.
Exclusiv-Anton: România este o piaţă volatilă pe care vor intra multe francize România este o piaţă volatilă pe care vor intra, în perioada 2011- 2012, multe francize, a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, Constantin Anton, într-un interviu acordat în exclusivitate AGERPRES, în care prezintă evoluţiile pieţei româneşti de profil.
(Corespondenţă)Directiva privind tutunul: Miniştrii sănătăţii din 16 state UE cer PE să voteze pentru începerea negocierilor cu Consiliul Bruxelles, 4 oct - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Miniştrii sănătăţii din 16 state membre ale UE fac apel la eurodeputaţi, printr-o scrisoare comună consultată de AGERPERS, să dea undă verde, printr-un vot în cadrul sesiunii plenare de săptămâna viitoare, începerii negocierilor cu...