Cele mai citite
 


Vâlcea: Cinci cazuri de abandon înregistrate în maternităţile vâlcene în acest an
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul copiilor abandonaţi în maternităţile vâlcene de la începutul anului este de cinci, în scădere faţă de cel de anul trecut, când 11 copii au fost abandonaţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Roxana Radu, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.
"De la începutul anului şi până în prezent noi am primit cinci sesizări cu privire la abandonul copiilor în maternitate. Trei dintre aceştia sunt deja în grija unor asistenţi maternali profesionişti, unul a plecat după consiliere cu mama lui acasă, iar unul se află în spital încă pentru că are identitate necunoscută. Dar cu siguranţă va ajunge tot la DGASPC. Se remarcă o scăderea a numărului copiilor abandonaţi, anul trecut în aceeaşi perioadă au fost 11 cazuri", a precizat dr. Radu.
În ceea ce priveşte numărul familiilor plecate la muncă în străinătate în judeţul Vâlcea au fost raportate de primării 1.958. Dintre acestea, în 378 de cazuri sunt ambii părinţi plecaţi, iar în 1.340 de familii doar un singur părinte.
În urma acestei situaţii au rămas acasă un număr de 2.511 copii, din care 2.419 aflaţi în îngrijire de rude până la gradul IV, 24 sunt la asistenţi maternali profesionişti, 30 sunt în centre de plasament.
"Problemele care apar în cazul acestor copii mai ales cei care rămân cu bunici, unchi sau rude îndepărtate sunt de natură emoţională şi socială. Este evident că o mătuşă de exemplu are acel sentiment maternal pentru propriii copii, cel care a rămas în grija acesteia simte sau se simte discriminat emoţional. Nu totdeauna telefonul săptămânal cu unul dintre părinţi poate surmonta acest handicap. Problemele şcolare sunt din nou extrem de importante, una este că părintele direct se implică în viaţa şcolară a copilului şi alta este când bunica are aceste prerogative", a mai spus directorul adjunct al DGASPC.
La nivelul adolescenţei, mai spune dr. Radu, problemele devin şi mai complexe, copilul având două variante - "fie înţelege responsabilitatea care apasă pe umerii săi, părinţii fiind plecaţi la muncă în afară pentru bunăstarea lui, fie se bucură de un exces de libertate şi de multe ori poate greşi iremediabil". AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Numărul asistenţilor maternali din judeţ e în continuă scădere Numărul asistenţilor maternali este în continuă scădere în judeţul Braşov, lucru care îi îngrijorează pe reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, care trag un semnal de alarmă pentru următorii ani mai ales în privinţa cazurilor de copii abandonaţi...
Vâlcea: Peste 20 de nou născuţi au fost abandonaţi în maternităţile din judeţ de la începutul anului Un număr de 23 de nou născuţi au fost abandonaţi de mame în spitale din judeţul Vâlcea de la începutul anului şi până în prezent, a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Antonie Ceauşu, în cadrul unei şedinţe la Instituţia Prefectului...
Mehedinţi: Peste 50 de mame minore monitorizate de autorităţile locale de la începutul anului Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGAPC) Mehedinţi a solicitat unor primării din mediul rural să monitorizeze un număr de 57 de mame care în 2014 au născut înainte de a împlini vârsta de 18 ani.
Suceava: Fals director reţinut, după ce a înşelat o persoană cu handicap Un bărbat din Iaşi este cercetat penal, după ce, pretinzând că este directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, a înşelat o persoană cu suma de 590 lei, pentru a-i facilita obţinerea unei pensii de handicap, a declarat presei, joi, purtătorul de cuvânt...
Vaslui: Peste 200 de copii au fost abandonaţi de familii din cauza sărăciei de la începutul anului Vaslui, 1 nov /Agerpres/ - Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au anunţat, luni, că se confruntă cu o avalanşă de cereri venite din partea familiilor care nu îşi mai pot întreţine copiii din cauza sărăciei.
Vâlcea: 65 de mame minore, monitorizate de DGASPC Peste 60 de mame minore din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu sunt în programul de monitorizare post-integrare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea (DGASPC), a declarat, miercuri, directorul adjunct al instituţiei, dr. Roxana Radu.