Cele mai citite
 


APAH-RO îşi exprimă îngrijorarea faţă de eliminarea Eritropoetinei de pe lista compensatelor
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România(APAH-RO) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la decizia Ministerului Sănătăţii de a elimina din lista medicamentelor compensate a produsului Epoetinum alfa şi beta în cazul pacienţilor cu hepatită cronică virală B, C şi D, precum şi la pacienţii cu ciroză hepatică de etiologie virală B, C şi D.
"În urma consultărilor pe care le-am avut cu mai mulţi medici gastroenterologi şi de boli infecţioase (care tratează pacienţi cu hepatite cronice virale) am aflat că există riscul să apară tot mai mulţi pacienţi care vor întrerupe tratamentul din cauza anemiei şi astfel vor fi bani aruncaţi pe fereastră pentru tratamentul antiviral deja urmat. Suntem de părere că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor avea ulterior costuri mult mai crescute, pentru că aceşti pacienţi vor solicita o nouă cură de tratament", susţin reprezentanţii asociaţiei într-un comunicat de presă.
Aceştia fac apel către decidenţi de a revizui acest aspect. Potrivit specialiştilor, Eritropoetina este necesară la pacienţii care dezvoltă anemie, mai ales în cursul terapiei hepatitei C. Astfel, eliminarea acesteia de pe lista de compensate 100% va duce la diminuarea răspunsului virusologic susţinut, adică vindecarea hepatitei C, deoarece, compensator, va fi necesară scăderea dozei de ribavirină, susţin reprezentanţii APAH-RO.
În plus, aceste medicamente ajută pacientul aflat în tratament să depăşească mai bine stările de anemie de pe perioada tratamentului, relevă sursa citată.
Chiar dacă în prospectul medicamentului nu este prevăzută folosirea acestor substanţe în anemia asociată tratamentului antiviral, atât în protocolul terapeutic românesc, cât şi în ghidurile de tratament european şi american este menţionată folosirea acestor medicamente în tratamentul suportiv, precizează APAH-RO. AGERPRES/(AS - Cornelia Stnciu)
Notare
Comentarii
de IONELA
este foarte mare pacat..fara eritropoietina o sa bage sange pacientilor care cine stie ce mutatii mai fac si le dau alte boli...ar trebui introdusa eritropoetina la loc ca destul sufera bietii bolnavi de la interferon si ribavirina...macar sa nu fie compromis tratamentul...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO)
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Pacienţii cu hepatită C vor acces la terapiile inovatoare nu promisiuni şi amânări
Braşov: Pacienţii cu hepatita C sunt îngrijoraţi că noile terapii nu sunt trecute pe lista medicamentelor compensate Pacienţii cu hepatita C din România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că noile terapii, care le pot salva vieţile, nu se află pe lista medicamentelor compensate.
Carta Albă a Hepatitei - o analiză epidemiologică a infecţiei cu virusul Hepatitei C Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice(APAH) şi Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor au lansat joi Carta Alba a Hepatitei - un document care face analiza epidemiologică a infecţiei cu virusul Hepatitei C în România.
APAH-RO: Procesul de intrare în terapia interferon free, defectuos Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a atras atenţia luni asupra modului "defectuos" în care se derulează procesul de intrare în noua terapie "interferon free" a bolnavilor cu hepatită cronică virală de tip C.
APAH-RO acceptată ca membru al Alianţei Mondiale pentru Hepatită Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a fost acceptată ca membru cu drept de vot în Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.