Cele mai citite
 


Apel către Guvern pentru stoparea răspândirii tuberculozei rezistente la tratament
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Romanian Angel Appeal solicită, într-o scrisoare deschisă, sprijinul ministrului Sănătăţii în asumarea angajamentului politic şi financiar în lupta împotriva tuberculozei rezistente la medicamentele antituberculoase.
Reprezentanţii fundaţiei subliniază importanţa adoptării unui plan naţional de prevenire şi management al tuberculozei multidrog-rezistente în România 2012-2015, avertizând că în caz contrar costurile vor fi mult mai mari.
În contextul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei, organizaţia evidenţiază că OMS din regiunea europeană a luptat pentru a reuşi să abordeze această "ameninţare gravă" pentru sănătatea publică - tuberculoza. "Din cauza eşecului de a trata eficient tuberculoza, suntem martori la apariţia unor procente alarmante de cazuri de tuberculoză rezistentă, Europa având acum cele mai mari procente de acest tip de tuberculoză la nivel mondial", se arată într-un comunicat al fundaţiei.
"Dacă nu acţionăm cu rapiditate, tuberculoza - şi mai ales tulpinile de tuberculoză rezistente - vor continua să se dezvolte fără a putea fi controlate, cauzând pierderea a numeroase vieţi umane. România dispune de instrumentele necesare luptei împotriva tuberculozei. Ceea ce îi lipseşte este demonstrarea voinţei politice şi angajamentul în ceea ce priveşte atacarea problemei", a declarat dr. Silvia Asandi, directorul general al Fundaţiei Romanian Angel Apeal. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză 'Condiţia pacientului cu tuberculoză în România şi în spaţiul european'
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Realitate îngrijorătoare: tuberculoza devine din ce în ce mai rezistentă, iar cercetările în domeniu stagnează Numărul mare al cazurilor de tuberculoză în lume este unul din scandalurile medicale de la începutul acestui secol. Tuberculoza a ucis 1,4 milioane de persoane în 2010, din care majoritatea trăiau într-o ţară săracă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este vorba de cel mai scăzut nivel...
24 Martie 2016 a fost ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI În 24 martie 1882, Robert Koch comunica lumii ştiinţifice descoperirea bacilului care provoacă tuberculoza, „una dintre cele mai temute boli infecţioase” (R.Koch, 24 martie 1882).
Guvernul a aprobat Strategia Naţională de Control al Tuberculozei în România 2015-2020 Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, Strategia Naţională de Control al Tuberculozei pentru perioada 2015-2020, care are ca scop reducerea incidenţei şi mortalităţii provocate de tuberculoză, prin asigurarea serviciilor de prevenire, depistare, diagnosticare, tratare şi creştere a aderenţei...
Tuberculoza multirezistentă va ucide peste 75 de milioane de persoane până în 2050 (grup parlamentar britanic) Cazurile de tuberculoză cu rezistenţă la tratamentele standard ar urma să fie din ce în ce mai numeroase până în anul 2050, dar şi lipsa vaccinurilor constituie o problemă, semnalează marţi Tribune de Geneve, cu ocazia Zilei mondiale a luptei împotriva tuberculozei.