Cele mai citite
 


Băieţii răniţi în explozia obuzului sunt aduşi la Iaşi cu elicopterul SMURD
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei doi băieţi, din Valea Oii, răniţi de explozia proiectilului din cel de-al Doilea Război Mondial vor fi aduşi cu elicopterul la Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' din Iaşi, a declarat conf. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.
Conform acesteia, cei doi băieţi de 15 ani au fost preluaţi de echipajele SMURD, care le acordă îngrijiri medicale.
În cea mai gravă stare se află unul dintre băieaţi, care a rămas fără o mână şi a suferit şi o traumă abdominală deschisă, cu o evisceraţie. El este intubat, sedat, ventilat mecanic. Cea de-a doua victimă a suferit traume la ambele picioare. În ambele cazuri prognosticul medicilor este rezervat.
Potrivit reprezentanţilor ISU, un localnic din Valea Oii a anunţat prin intermediul unui apel telefonic la numărul de urgenţă 112 că doi băieţi au fost răniţi de explozia unui obuz rămas din cel de-al Doilea Război Mondial.
La faţa locului s-au deplasat echipaje ale ISU, ambulanţei, iar, ulterior, un elicopter SMURD.
Primarul comunei Bălţaţi, Vasile Aştefanei, susţine că nimeni nu ştie în ce condiţii s-a produs deflagraţia. El crede că proiectilul a fost scos la suprafaţă de plugul tractoarelor, în timpul aratului, iar băieţii l-au găsit pe câmp şi s-au jucat cu el. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Elicopter SMURD solicitat pentru o intervenţie pe DN 11 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru salvarea vieţii unei femei rănite grav în urma unui accident petrecut joi după-amiază pe DN 11, între localităţile Cernat şi Târgu Secuiesc.
Iaşi: Copil de patru ani, mort după ce a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii Un copil în vârstă de patru ani a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, din Iaşi, după ce a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii din cauza unei infecţii pulmonare netratate corespunzător.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Coordonatorul SMURD Iaşi: Sistemul medical de urgenţă actual, apreciat şi recomandat ca model de bună practică Coordonatorul UPU-SMURD la Iaşi, conf.univ.dr. Diana Cimpoeşu, susţine că actualul sistem medical de urgenţă, în care se află şi SMURD, şi-a dovedit eficacitatea nu doar în cazurile obişnuite, ci şi în cel al unor tragedii colective, fapt remarcat şi apreciat de forurile internaţionale care au recomandat...
Prăbuşire elicopter SMURD / Convoiul funerar a sosit la Spitalul "Sf Spiridon" din Iaşi Convoiul funerar cu cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit joi în Republica Moldova a sosit la Spitalul "Sf Spiridon" din Iaşi, în aplauzele colegilor de la SMURD Iaşi.
SMURD Iaşi are din nou elicopter după şase ani Locuitorii din Iaşi şi din zona Moldovei care au probleme medicale grave vor ajunge mai uşor la medic cu ajutorul unui elicopter SMURD care a fost adus, duminică, la Iaşi, prilej cu care a fost inaugurat Punctul Aeromedical şi Dispeceratul Medical Integrat, ce funcţionează la sediul Inspectoratului pentru...