Cele mai citite
 


Bihor: Primul Congres internaţional de medicină transfuzională, la Oradea
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea este gazda primului Congres Internaţional 'Medicină Transfuzională', timp de patru zile, până duminică, manifestare ştiinţifică de înaltă ţinută profesională la care participă numeroşi specialişti din ţară şi străinătate, a informat vineri conf. univ. Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzie Sanguină din Oradea.
Tematica abordată are o deschidere largă către toate categoriile şi nivelurile profesionale: asistenţi medicali, biologi, chimişti, medici rezidenţi şi specialişti în domenii conexe actului transfuzional (ATI, medicină de laborator, specialităţi chirurgicale, neonatologie, hematologie), dar şi studenţilor în Medicină.
Pe baza curriculei cursurilor pre-congres, toate asociaţiile profesionale, precum Colegiul Medicilor Bihor, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor, Chimiştilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, recunosc valoarea educativă şi practică a problemelor care vor fi dezbătute. Ei şi-au anunţat interesul de a dezbate atât succesele înregistrate pe plan naţional şi internaţional, cât şi problemele actuale cu care se confruntă Sistemul Naţional de Transfuzie şi Hemovigilenţă.
Ministrul Sănătaţii, dr. Rittli Ladislau, senatorul Cseke Attila şi dr. Jean Gerota vor prezida, sâmbătă, Forumul "Medicina Transfuzională românească în context european".
Evenimentul este organizat cu sprijinul nemijlocit al Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti, Centrului de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Universitatea din Oradea, Alianţei Europene în domeniul Sângelui şi, nu în ultimul rând, al Reţelei de Sănătate pe Sud-Estul Europei în domeniul Securităţii Sângelui.
Un rol important în buna organizare a congresului o are implicarea activă a medicilor rezidenţi, a medicilor tineri şi a studenţilor afiliaţi la Asociaţia Studenţilor Medicişti din Oradea (ASMO), precum şi la Asociaţia Internaţională a Studenţilor Medicinişti. De asemenea, între organizatori se numără Primăria Municipiului Oradea, Directia de Sănătate Publică Bihor, Spitalului Municipal Clinic Oradea, Spitalului Judeţean Clinic de urgenţă. AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ministrul Ritli - România are nevoie de o nouă strategie pentru transfuzii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, susţine că România are nevoie de o strategie naţională în domeniul transfuziei, de armonizarea legislaţiei cu cea europeană, precum şi de aparatură performantă pentru fracţionarea şi valorificarea unei cantităţi imense de plasmă aflată în stoc.
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Curs internaţional de transfuzie sanguină, la Oradea Peste 40 de specialişti în medicina transfuzională din nouă ţări ale Europei de Sud-Est vor participa, în perioada 7 - 9 iunie, la primul curs internaţional organizat de Centrul Regional de Transfuzie pentru Europa de Sud-Est, situat în Oradea, sub genericul ''Creşterea disponibilităţii sângelui şi a...
Bihor: Congres internaţional de Farmacologie, la Oradea Cercetarea farmacologică este extrem de importantă, este de părere conf. dr. Ioan Magyar, preşedintele comitetului orădean de organizare a celui de-al XI-lea Congres Internaţional de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...