Cele mai citite
 


China optează pentru transparenţă în procesul donării de organe
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medici şi specialişti chinezi s-au pronunţat pentru crearea unui sistem naţional ştiinţific privind donarea şi distribuirea de organe, precum şi de încurajare a cetăţenilor la asemenea acţiuni caritabile, au indicat surse oficiale locale, citate vineri de Xinhua.
Acest sistem, pe care autorităţile îl consideră transparent, drept şi corect, a fost deja lansat în 16 din cele 31 de provincii, regiuni autonome şi municipii ale Chinei.

Adjunctul ministrului sănătăţii Huang Jiefu a declarat într-o conferinţă de presă că în cel mult cinci ani China va renunţa, în special din motive medicale, la transplantul de organe prelevate de la deţinuţii executaţi, cu acordul prealabil al acestora.

Demnitarul chinez a insistat că măsura este necesară şi din cauza stării precare a organelor prelevate de la unii foşti deţinuţi.

Anual, în China au nevoie de transplant aproximativ 1,5 milioane persoane, dar numai 10.000 sunt în măsură să primească organe de la donatori, conform statisticilor oficiale. De asemenea, un sistem unificat elimină posibilitatea traficului ilegal cu organe.

În acest context, apare necesitatea revizuirii unei legi datând din 2007 care interzice prelevarea de organe de la donatori vii, cu excepţia unor rude apropiate ale bolnavului. Un sistem centralizat şi transparent în domeniu trebuie să-i încurajeze pe donatori, pe de o parte, să respecte legislaţia în vigoare, drepturile omului şi probleme legate de etică, de partea cealaltă.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China renunţă treptat la colectarea de organe pentru transplant de la deţinuţi executaţi China va începe din 2013 să renunţe la colectarea de organe pentru transplant de la deţinuţi executaţi, odată cu introducerea unui nou sistem naţional de donare de organe, a indicat un expert guvernamental, transmite vineri AP.
Mobilizare internaţională împotriva turismului vizând grefa de organe Turismul pentru grefa de organe, care-i împinge pe unii bolnavi din ţări bogate să plătească o avere pentru a obţine un transplant de rinichi sau de ficat într-o ţară săracă, face obiectul unei mobilizări internaţionale crescânde, în fruntea căreia se află Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Uniunea...
Un rinichi pentru un iPhone: Atunci când organismul devină marfă /Die Presse/ Un scandal legat de transplantul de organe a 'zguduit' Germania la începutul acestui an: medici dintr-o clinică din Leipzig le puneau pacienţilor diagnostice mai grave pentru ca aceştia să avanseze pe lista de aşteptare pentru obţinerea unui rinichi de la donatori. Nu se cunoaşte ce a constituit un imbold...
Un adolescent din China şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un iPhone şi un iPad Cinci persoane au fost acuzate în centrul Chinei de implicare în comerţ ilegal cu organe, după ce un adolescent şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un iPhone şi un iPad, informează sâmbătă Associated Press.
China: Primul proces legat de transplanturile ilegale de organe, judecat în aprilie China, ţară care a interzis traficul de organe în 2007, va organiza în luna aprilie primul proces împotriva unei reţele specializate pe acest tip de comerţ, considerat acum clandestin, a informat miercuri cotidianul oficial 'Ziarul Poporului', citat de Efe.
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...