Cele mai citite
 


Constanţa: "Sarcină sănătoasă, copil sănătos" - seminar medical internaţional
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul privat 'Euromaterna', în parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii 'Ovidius', organizează în perioada 23 - 24 martie, la hotelul Vega, din Mamaia, cursul 'Sarcină sănătoasă, copil sănătos. Dileme vechi - răspunsuri noi'.
Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al 'Euromaterna', dr. Ioan Ruşa, cursul se adresează medicilor de familie şi medicilor ginecologi din zona de sud-est a României şi este acreditat de Colegiul Medicilor din România cu 11 puncte EMC (Educaţie Medicală Continuă). 'Manifestarea deschide un ciclu de evenimente ştiinţifice intitulate generic Sesiunile Ştiinţifice Euromaterna, intenţia noastră fiind să creăm un forum ştiinţific pentru promovarea dialogului profesional şi al schimbului de idei între specialiştii din domeniul medical', a declarat dr. Ruşa.
Cursul reuneşte personalităţi din lumea medicală constănţeană dar şi specialişti de renume din ţară şi străinătate, invitatul special fiind directorul Fetal Medicine Foundation (FMF) din Marea Britanie, prof. dr. Kevin Spencer, director al Serviciului de Screening Prenatal de la Harold Wood Hospital, din Romford, Essex. Organizaţia FMF este recunoscută în întreaga lume pentru calitatea şi certificarea ştiinţifică a standardelor sale. Printre subiectele de dezbatere în cadrul cursului se află: protocoalele de urmărire a sarcinii normale şi patologice, elementele clinice şi paraclinice de actualitate aflate la îndemâna medicului generalist, prezentarea markerilor ecografici şi biochimici de monitorizare a sarcinii în primul trimestru conform standardului FMF.
'Cu acest prilej 'Euromaterna' îşi doreşte să promoveze în mediul medical constănţean criteriile şi recomandările FMF în ceea ce priveşte screeningul de anomalii fetale pentru primul trimestru de sarcină. Spitalul privat înţelege importanţa majoră a screeningului de prim trimestru, extrem de important pentru că viitoarele mame pot afla încă din primele săptămâni de viaţă ale fătului dacă acesta prezintă risc cresut de anomalii, malformaţii fetale şi pot apela în consecinţă la diferite posibilităţi terapeutice' - a conchis dr. Ioan Ruşa. AGERPRES/(AS Dan Mihăescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
“Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi – raspunsuri noi” Prof. Kevin Spencer- Fetal Medicine Foundation participa la seminarul "Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi – raspunsuri noi" in perioada 23-24 martie la hotelul Vega din Mamaia, Constanta. De asemenea, Prof Kevin Spencer este Director al Serviciului de Screening Prenatal de la Harold...
Colegiul Medicilor: Nu a fost depusă nicio plângere în cazul bebeluşului de la Maternitatea Giuleşti Preşedintele Colegiului Medicilor România (CMR), Gheorghe Borcean, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că nu a fost depusă până în prezent nicio plângere în cazul bebeluşului născut cu malformaţii la Maternitatea Giuleşti, însă a precizat că instituţia se va autosesiza.
Cluj: Ministerul Sănătăţii lansează un program de screening prenatal Directorul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Bucureşti, Nicolae Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că Ministerul Sănătăţii va lansa la 1 iulie un screening prenatal pentru luarea în evidenţă a gravidelor şi pentru a fi identificate grupurile...
O sarcina sanatoasa, o familie fericita! - Noi metode pentru depistarea Sindromului Down Miercuri, 9 mai, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Hotelul Novotel, jurnalistii din presa medicala si generalista au primit informatii corecte despre cea mai performanta metoda din acest moment pentru depistarea Sindromului Down in primele luni de sarcina. Demersul acestei conferinte de presa...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Sibiu: Idei inovatoare vor fi prezentate la Congresul Ortodontic Internaţional Cercetători din ţară şi străinătate îşi vor prezenta rezultatele începând de joi, la cea de a şaptea ediţie a Congresului Ortodontic Internaţional, găzduit de Facultatea de Medicină 'Victor Papilian' din cadrul Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.