Cele mai citite
 


Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.
Este al cincilea focar de rabie diagnosticat de la începutul anului în judeţul Gorj, patru focare fiind depistate la animale sălbatice.
"În urma anchetei epizootologice întocmite de medicului veterinar din localitate, rezultă că animalul a pătruns în curtea respectivului proprietar, care a ucis-o înainte de a lua contact cu animalele pe care le deţinea. Au fost instituite măsurile sanitare veterinare specifice pentru împiedicarea transmiterii boli şi asanarea focarului. Amintim cu această ocazie că rabia este o zoonoză ce nu poate fi tratată, iar măsura de prevenire a bolii o reprezintă vaccinarea antirabică anuală obligatorie a carnasierelor domestice, acţiune ce este gratuită pentru proprietarii animalelor", a precizat, vineri, directorul DSVSA Gorj, Ion Iliuţă.
Orice modificare a comportamentului animalelor domestice şi sălbatice trebuie anunţată imediat medicului veterinar, lucrătorilor de poliţie sau administraţiei publice locale. AGERPRES/(AS-Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Focar de rabie în localitatea Runcu Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat pe raza comunei Runcu un focar de rabie, după ce un localnic a anunţat că a găsit în curtea casei o vulpe moartă, ucisă de unul dintre câinii săi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful DSVSA, Ion Iliuţă...
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.
Argeş: Focar de rabie în nordul judeţului, după depistarea virusului turbării la o vacă Autorităţile sanitar-veterinare au identificat un focar de rabie în comuna Nucşoara din nordul judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o bovină care fusese muşcată de o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Mureş: În premieră, nu s-a semnalat niciun focar de rabie pe parcursul anului trecut în judeţ Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în premieră în ultimii ani, pe raza judeţului nu a fost semnalat niciun focar de rabie în anul 2015, iar aceasta s-ar datora campaniilor de vaccinare antirabică...
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Ialomiţa: Focar de rabie în Coşereni, din cauza unei pisici Slobozia, 28 aug /Agerpres/ - În localitatea Coşereni a fost declarat focar de rabie, după ce o pisică, care prezenta semne evidente de agresivitate, a pătruns într-o gospodărie şi l-a muşcat pe proprietarul acesteia.