Cele mai citite
 


Hipertensiunea, o problemă de sănătate publică
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hipertensiunea arterială (HTA) este o importantă problemă de sănătate la nivel mondial, relevă un comunicat de presă al Societăţii de Hipertensiune transmis vineri.
În România, prevalenţa hipertensiunii arteriale este de peste 40% în rândul populaţiei adulte. Totodată, controlul tensiunii arteriale la hipertensivii trataţi este sub 10%.
Potrivit OMS, se estimează că în lume există peste un miliard de oameni care suferă de hipertensiune, iar cel târziu în anul 2025 numărul persoanelor care vor avea această boală va ajunge la 1,56 miliarde.
Conform comunicatului, acest context alarmant pentru sănătatea publică, a determinat înfiinţarea Societăţii Române de Hipertensiune (SRH), organism ştiinţific care urmăreşte să dezvolte programe de instruire intensivă pentru specialişti şi să susţină campanii de informare şi educare cu privire la importanţa depistării precoce şi a tratamentului adecvat în hipertensiune arterială, în rândul publicului larg.
Societatea şi-a stabilit misiunea de a contribui la depistarea, evaluarea şi tratamentul hipertensiunii arteriale. Prin acest obiectiv, Societatea Română de Hipertensiune urmăreşte reducerea impactului negativ al acestei afecţiuni asupra stării de sănătate a populaţiei ţării noastre.
"Societatea Română de Hipertensiune, deşi constituie un proiect tânăr, are ambiţia unei instituţii mari. Încă de la înfiinţare, obiectivul primar al acesteia a fost să devină un liant între specialiştii din ariile medicale care se ocupă de hipertensiunea arterială: medicina internă, cardiologia, diabetologia şi nutriţia, neurologia, nefrologia, endocrinologia, medicina generală, pediatria şi chiar ginecologia. Am pornit la drum cu elan şi cu proiecte îndrăzneţe, atât ştiinţifice, cât şi dedicate prevenţiei în rândul populaţiei. Aşa s-a întâmplat ca, la foarte puţin timp de la înfiinţare, Societatea Română de Hipertensiune să fie coordonatorul celui de-al doilea studiu epidemiologic SEPHAR", a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, preşedinte SRH.
Societatea îşi propune să colaboreze cu societăţi ştiinţifice atât din ţară, cât şi internaţionale precum: Societatea Europeană de Hipertensiune Arterială, Societatea Internaţională de Hipertensiune Arterială sau Societăţile de Hipertensiune din Ţările Balcanice. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O societate cu atitudine în sectorul medical românesc: Societatea Română de Hipertensiune Hipertensiunea arterială (HTA) este o importantă problemă de sănătate la nivel mondial. Potrivit OMS, se estimează că în lume există peste 1 miliard de oameni care suferă de hipertensiune şi că cel târziu în anul 2025 numărul persoanelor care vor avea această boală va ajunge la 1,56 miliarde. În ceea...
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Studiu: Aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune;Medic: HTA - principalul factor de risc al bolilor cardiovasculare 49,5% dintre românii cu vârste între 18 şi 80 de ani suferă de hipertensiune, conform rezultatelor analizate pentru 86% dintre subiecţii incluşi în studiul SEPHAR III, derulat de Societatea Română de Hipertensiune.
Hipertensiunea arterială, o importantă problemă de sănătate publică Hipertensiunea arterială reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populaţia adultă a României, spun specialiştii.
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...