Cele mai citite
 


Microbi rezistenţi la antibiotice în carnea de pasăre din Austria (studiu)
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia austriacă pentru protecţia mediului, Global 2000, a testat patru producători locali de carne de pasăre şi a ajuns la un rezultant şocant: toate testele efectuate au arătat că puii prezentau urme de microbi rezistenţi la antibiotice precum MRSA (Staphylococcys Aureus rezistent la meticilină) şi ESBL (care produce Escherichia Coli), relatează vineri principalele cotidiene austriece.
Potrivit informaţiilor oferite de Global 2000, aceşti microbi ar putea provoca celor cu un sistem imunitar slăbit probleme grave de sănătate, precum afecţiuni ale plămânilor, infecţii urinare sau boli complicate de piele. Întrucât aceşti microbi sunt rezistenţi la antibioticele utilizate şi în medicina umană, găsirea unui tratament eficace devine din ce în ce mai complicată.

Global 2000 a testat pui proaspeţi de la patru producători (Lugitsch, Titz, Wech und Huber), carnea fiind vândută în patru dintre cele mai mari lanţuri comerciale din Austria (Hofer, Billa, Zielpunkt şi Spar).

'În Uniunea Europeană se înregistrează anual 25.000 de decese provocate din cauza infectării cu microbi rezistenţi la antibiotice', a afirmat, potrivit Der Kurier, Heidemarie Porstner, expertă în agricultură a Global 2000. 'Problema este că în momentul în care un singur animal se îmbolnăveşte sunt tratate cu antibiotice toate animalele din crescătorie. Ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a găinilor este hrănită preventiv cu medicamente'.

Global 2000 a avertizat cu privire la utilizarea antibioticelor în crescătoriile de pui şi a făcut apel la reducerea drastică a utilizării antibioticelor în agricultura austriacă, solicitând o monitorizare transparentă în întreaga ţară a acestei practici, precum şi o schimbare de atitudine a politicii agrare austriece.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Victor Olsavszky: Rezistenţa la antibiotice provoacă creşterea morbidităţii şi decese inevitabile Rezistenţa la antibiotice este o problemă globală crescândă pentru sănătatea publică a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România.
Prof. dr. Dan Tulbure: Controlul infecţiilor din spital este un proces complex - interviu Bucureşti, 20 mai /Agerpres/ - Microbii convieţuiesc de milioane de ani cu celelalte organsime, dar pe parcursul timpului, atât microbii, cât şi celelalte organisme s-au modificat prin dezvoltarea unor mecanisme adaptative de apărare, care să le asigure fiecăruia supravieţuirea, a explicat, într-un interviu...
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
SIDA: Un antibiotic administrat preventiv reduce mortalitatea în Africa Administrarea preventivă a unui antibiotic, prescris frecvent şi ieftin, reduce considerabil mortalitatea în rândul pacienţilor africani, al căror sistem imunitar este deja slăbit de virusul SIDA, arată un studiu publicat luni, menţionat de agenţia Belga.
Sursa pentru un posibil nou antibiotic a fost descoperită în cavitatea nazală (studiu) Oamenii de ştiinţă din Germania au descoperit o bacterie ascunsă în căile nazale care produce un compus antibiotic ce poate ucide mai mulţi agenţi patogeni periculoşi, inclusiv superbacteria stafilococului auriu rezistent la meticilină (MRSA), informează agenţia Reuters.
Ploşniţele sunt purtătoare de patogeni rezistenţi la antibiotice (studiu) Ploşniţele, tot mai răspândite în Statele Unite şi Europa occidentală, pot fi purtătoare de patogeni rezistenţi la antibiotice, arată un studiu desfăşurat în Canada şi publicat miercuri în Staele Unite, informează AFP.