Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: 200 de elevi cu păduchi şi râie, în şcolile din judeţ
miercuri, 7 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 200 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi ca având păduchi sau râie la triajul epidemiologic efectuat de Autoritatea pentru Sănătate Publică (ASP).
Potrivit datelor furnizate AGERPRES de ASP Bistriţa-Năsăud, la începutul noului an şcolar au fost verificaţi 48.284 elevi din totalul de peste 50.000 înscrişi, iar la 558 dintre aceştia s-au depistat diverse boli, aproape jumătate dintre ei suferind de angine.

În acelaşi timp, au fost identificate 187 de cazuri de pediculoză (păduchi), dintre care 115 în şcolile generale şi grădiniţele din mediul rural. Dacă în acest tip de unităţi de învăţământ au fost găsiţi copii cu păduchi şi la oraş, mediul urban a oferit, în schimb, singurele cazuri de pediculoză din creşe (3), licee (1), şcoli profesionale (3) şi şcoli generale speciale (12).

Medicii au descoperit şi 13 cazuri de râie, dintre care şase la grădiniţe din mediul urban, două la grădiniţe de la sate, patru la şcoli generale din oraşe şi unul singur la o şcoală din mediul rural, ceea ce arată că igiena personală este o problemă din ce în ce mai pregnantă şi pentru locuitorii celor patru oraşe din judeţ.

În urma unui nou control efectuat de ASP, dintre cele 187 de cazuri de pediculoză au mai rămas valabile doar 33, iar, dintre cele 13 cazuri de scabie, unul singur avea încă simptomele prezente.

Printre bolile semnalate de medici în rândul elevilor s-au mai numărat 282 de cazuri de angine, 29 de micoze, 36 de boli parazitare, altele decât scabia şi pediculoza, şi alte 18 boli infecţioase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: 230 de elevi descoperiţi cu păduchi Peste 200 de elevi din judeţul Botoşani au fost descoperiţi cu pediculoză, în urma triajului efectuat de medicii din Botoşani după începerea anului şcolar, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
1 din 5 români crede că pediculoza este o problemă de igienă personală - Miturile legate de pediculoză sunt dezminţite de cercetările ştiinţifice Conform celui mai recent studiu la nivel urban comandat de Omega Pharma România şi Paranix, implementat cu ajutorul Exact Cercetare şi Consultanţă, 79% dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani declară că au avut păduchi de cap, iar 21% cred că pediculoza este o problemă de igienă...
Galaţi: Peste 150 de elevi s-au prezentat la cursuri cu pediculoză Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a terminat de adunat rezultatele triajului epidemiologic făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 151 dintre aceştia având pediculoză, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Suceava: Peste 150 elevi depistaţi cu păduchi sau râie Triajul epidemiologic efectuat după vacanţa de primăvară a identificat zeci de elevi suceveni cu diverse afecţiuni ce pot pune în pericol sănătatea proprie şi a colegilor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.
Constanţa: Aproape 200 de elevi, depistaţi cu păduchi şi râie Un număr de peste 1.600 de elevi din învăţământul preuniversitar constănţean, din totalul de 88.271, au fost depistaţi cu diferite boli, printre care 167 de cazuri de pediculoză şi 9 de scabie, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici după vacanţa de iarnă a şcolarilor.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.