Cele mai citite
 


Satu Mare: Cazurile de TBC s-au redus la jumătate, în 10 ani
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul total al cazurilor de tuberculoză din judeţul Satu Mare s-a redus la jumătate în ultimii 10 ani, crescând în schimb cel al copiilor bolnavi.
Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, transmis vineri AGERPRES, incidenţa TBC în judeţul Satu Mare a urmat acelaşi trend descrescător remarcat la nivel naţional, cu scăderea incidenţei de la 162,4 cazuri raportat la 100.000 de persoane în 2002 , la 85,4 în 2011.
"Numărul efectiv de îmbolnăviri a scăzut de la 596 în 2002, la 322 de bolnavi înregistraţi în 2011. Din nefericire a crescut însă numărul de îmbolnăviri la copii, de la 10 cazuri în 2010 la 18 cazuri în 2011, înregistrându-se şi un deces la un copil cu meningită TBC", a precizat în comunicat dr. Ioan Sergiu, coordonatorul spitalului.
Din cele 322 de cazuri de înregistrate în 2011, 280 au fost cazuri noi, iar 42 au fost recidive. Incidenţa cea mai ridicată s-a înregistrat în zona Negreşti-Oas, cu 106,1 cazuri la 100.000 de locuitori, urmat de Tăşnad cu 88,6 cazuri, Satu Mare cu 87,5 şi Carei cu 74,1.
"Gravitatea acestei afecţiuni este dată de numărul mare de îmbolnăviri, de timpul îndelungat necesar pentru vindecare, gradul ridicat de invaliditate temporară sau permanentă de muncă şi nu în ultimul rând de mortalitatea ridicată, care în cursul anului 2011 a fost de 17 cazuri, reprezentând 4,7 %", precizează sursa citată.
Şansele de vindecare sunt de 85% la cazurile noi, iar o problemă o constituie abandonul tratamentului, în special de persoanele cu situaţie materială precară şi nivel de educaţie redus. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Incidenţa tuberculozei, în scădere Incidenţa îmbolnăvirii cu tuberculoză este în scădere în judeţul Satu Mare, coborând sub 100 de bolnavi la suta de mii de locuitori.
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Brăila: Au fost depistate peste 80 de cazuri noi de TBC Peste 80 de cazuri de noi de tuberculoză au fost depistate de la începutul anului în Brăila, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Comunicat de presă - Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză 'Condiţia pacientului cu tuberculoză în România şi în spaţiul european'
Prof. Carmen Monica Pop: Incidenţa cazurilor de tuberculoză, în continuare mare în România în raport cu ţările din UE Incidenţa cazurilor de tuberculoză (TBC) în România a înregistrat o uşoară scădere în ultimii ani, însă boala continuă să ne situeze pe ultimul loc în UE şi pe poziţia trei sau patru pe continent, înaintea unor ţări din fostul bloc comunist, a declarat pentru AGERPRES prof.dr. Carmen Monica Pop, şeful...
Brăila: Au fost depistate circa 200 de noi cazuri de TBC Aproape 200 de cazuri de noi de tuberculoză au fost depistate de la începutul anului în Brăila, potrivit unei situaţii făcute publice de şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.