Cele mai citite
 


Suciu: Guvernul nu a discutat în şedinţa de vineri proiectul privind UMF Tg. Mureş
sâmbătă, 24 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul nu a discutat în şedinţa extraordinară de vineri proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei facultăţi cu predare în limbile maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
El a fost întrebat dacă s-a discutat, măcar în treacăt, despre proiectul de hotărâre privind UMF Târgu Mureş.
"Nu. A fost o şedinţă de guvern dedicată actelor normative care privesc fondurile europene", a precizat Suciu.
În şedinţa de guvern de acum două săptămâni, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că proiectul de HG privind UMF Târgu Mureş urma să rămână zece zile în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Educaţiei, pentru ca apoi Executivul să decidă în privinţa documentului.
"S-a ajuns la o soluţie tehnică posibilă, care trebuie să respecte Legea învăţământului, principiile autonomiei universitare, multiculturalitatea. Formula pe care o vom găsi şi despre care vom discuta în şedinţa de Cabinet va fi audiată în primă lectură, urmând apoi să fie pusă în dezbatere publică, afişată pe net timp de zece zile", spunea atunci premierul, iar proiectul de HG a şi fost publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...
UMF Târgu Mureş îşi adaptează curricula la standardele actuale ale învăţământului medical Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a adoptat, la ultima şedinţă, începerea procesului de reformă curriculară, care se va implementa progresiv până la finalul anului universitar 2018/2019, în sensul adaptării la cerinţele actuale ale învăţământului medical.