Cele mai citite
 


24 martie - Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei
duminică, 25 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei (TBC) - 24 martie - marchează momentul din 1882 când Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC.
Tuberculoza este o boală a sărăciei - în proporţie de 90% pacienţii provin din medii sărace, fără venituri, fără locuri de muncă, cu mijloace reduse de subzistenţă.
Potrivit dr Elmira Ibraim, coordonator tehnic al Programului Naţional de Control al Tuberculozei, incidenţa tuberculozei a scăzut în perioada 2002-2011 cu 42%, de la 142,2 cazuri la suta de mii la 82,8 cazuri la suta de mii. Această scădere a fost obţinută pe rata constanţei de depistare a cazurilor la peste 70% din anul 1995 şi a ratei de succes terapeutic la cazurile noi pulmonare confirmate bacteriologic.
În România scăderea incidenţei în ultimii ani a fost în medie de 4,7% pe an. Cu toate acestea, conform ultimului raport despre tuberculoză al OMS, şi în anul 2010 România s-a situat din punctul de vedere al incidenţei tuberculozei pe primul locuri între ţările europene.
Numărul de cazuri noi înregistrat în anul 2011 a fost de 14.607, iar cel al recidivelor de 3.482, faţă de 15.963 şi, respectiv, 3.359 în 2010, a evidenţiat dr Elmira Ibraim.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 70.000 de copii mor anual în lume de tuberculoză. Maladia trece deseori neobservată în rândul celor mai tineri din cauza dificultăţii în ceea ce priveşte recunoaşterea simptomelor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială a luptei împotriva tuberculozei epidemice În fiecare an la 24 martie este marcată, în întreaga lume, Ziua Mondială a luptei împotriva tuberculozei epidemice, anul acesta având ca deviză „Eu opresc TBC-ul”.
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidenţiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC.
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC) Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidenţiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC.
Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Dolj au demarat, joi, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, o campanie de informare care are ca scop prevenirea şi reducerea incidenţei acestei boli, în condiţiile în care Doljul se află în topul judeţelor cu cei mai mulţi bolnavi de...
24 Martie 2016 a fost ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI În 24 martie 1882, Robert Koch comunica lumii ştiinţifice descoperirea bacilului care provoacă tuberculoza, „una dintre cele mai temute boli infecţioase” (R.Koch, 24 martie 1882).
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...