Cele mai citite
 


Celule-suşă din măduva spinării împotriva disfuncţiilor cardiace
luni, 26 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Utilizarea la bolnavii cardiaci de celule-suşă obţinute din măduva spinării a dat rezultate încurajatoare pentru a repara ţesuturile afectate ale inimii lor, potrivit rezultatelor unui test clinic, informează sâmbătă AFP.
Este vorba de un studiu menit să examineze terapia celulară la pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă cronică ce se manifestă prin incapacitatea inimii de a pompa sânge.

Participanţii la acest studiu, cu vârstă în medie de 63 de ani, sufereau şi de disfuncţie a ventriculului stâng al inimii, au precizat cercetătorii care au prezentat rezultatele la cea de-a 66-a Conferinţă anuală a American College of Cardiology (ACC), care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Chicago (Illinois).

Studiul a fost realizat între 2009 şi  2011 în cinci spitale pe un eşantion de 92 de pacienţi, aleşi aleator pentru a fi trataţi cu celule-suşă extrase din măduva spinării.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii de insuficienţă cardiacă trebuie să meargă mult pe jos (studiu) Bolnavii de insuficienţă cardiacă trebuie să meargă zilnic cât de mult, iar numărarea paşilor este un important indicator, scrie passionsante.be.
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
Insomniile şi insuficienţa cardiacă ar fi corelate, potrivit unui studiu recent Riscul de a dezvolta o insuficienţă cardiacă ar fi de trei ori mai mare (353%) la persoanele care suferă de tulburări ale somnului, arată un studiu norvegian apărut miercuri în revista 'European Heart Journal', preluat de ediţia franceză a Huffington Post.
Şcoala de Insuficienţă Cardiacă pentru medici şi pacienţi, la Sibiu Fundaţia Română a Inimii şi Grupul de Lucru de Insuficienţă Cardiacă din cadrul Societăţii Române de Cardiologie, împreună cu Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, au lansat Şcoala de Insuficienţă Cardiacă pentru medici şi pacienţi, o iniţiativă ce are scopul de a oferi medicilor cardiologi şi de familie...
Dezbatere despre insuficienţa cardiacă în România, organizată de Asociaţia S.O.S. Drepturile Pacienţilor Necesitatea elaborării unui document care va conţine propuneri privind principalele direcţii de acţiune în combaterea insuficienţei cardiace şi care va fi înaintat Parlamentului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost principala concluzie a dezbaterii de...
Prevalenţa insuficienţei cardiace în România, aproape dublă faţă de restul Europei Îmbunătăţirea prognosticului pacienţilor spitalizaţi cu insuficienţă cardiacă care suferă nenumărate reinternări, în ciuda terapiilor existente, este una din priorităţile prof. dr. Mihai Gheorghiade, specialist în domeniul cardiologiei din SUA.