Cele mai citite
 


Conferința Națională ”Actualități în Oncologia Pediatrică”, Ediția a II-a, 28 aprilie 2012, București
luni, 26 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Oncologie
 
 
 
 
 
 
 
500 de copii se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an în România, dar rata lor de supraviețuire este situată doar între 30 și 60%, din cauza diagnosticării târzii și a lipsei de resurse.

  

Anual, cel puţin 500 de părinţi din România aud cuvintele: ”Copilul dumneavoastră are cancer”. Din acel moment, întreaga familie începe lupta pentru supraviețuirea copilului lor, o luptă nedreaptă, îngreunată de multe ori de lipsa resurselor financiare, a medicamentelor sau a condițiilor propice din spitale. Copilul ajunge să înfrunte durerea în fiecare zi, dar șansele lui de supraviețuire sunt, din păcate, destul de mici.
 
Potrivit Asociației P.A.V.E.L., organizaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, în țara noastră o mare parte dintre copiii bolnavi de cancer își procură singuri o parte din tratament și au nevoie de investigații contra cost, în condițiile în care 80% dintre ei provin din familii cu venituri sub 600 de lei pe lună. În anumite cazuri, costurile lunare pentru investigații și tratament depășesc 2.000 de lei, bani care nu sunt decontați, astfel că unii copii bolnavi sunt obligaţi să facă tratamentul prea târziu. În plus, dacă în țările dezvoltate rata de supraviețuire este de 80%, în România, procentul se situează între 30% și 60%.
 
Ca urmare a acestei situații îngrijorătoare, în data de 28 aprilie 2012, la București, va avea loc, la iniţiativa Asociaţiei P.A.V.E.L, a doua ediție a Conferinței Naționale ”Actualități în Oncologia Pediatrică”. Partenerul ştiinţific al evenimentului este Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică.  Continuând demersul comun început în urmă cu un an, manifestarea aduce în centrul atenţiei, atât a autorităţilor, specialiştilor din domeniul oncologiei, reprezentanţilor organizaţiilor de pacienţi, cât şi a liderilor şi formatorilor de opinie, situaţia copiilor bolnavi de cancer şi a familiilor acestora.
 
În cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale ”Actualități în Oncologia Pediatrică”, se doreşte realizarea unei analize a modului în care strategiile definite la conferinţa precedentă, care a avut loc în aprilie 2011, şi-au atins scopul, dar, totodată, identificarea modului în care cei prezenţi se pot implica activ şi responsabil pentru îmbunătăţirea situaţiei copiilor cu cancer. De asemenea, alt obiectiv al evenimentului este sporirea acţiunilor de responsabilitate socială a companiilor prin lansarea unui demers naţional de sprijin a copiilor bolnavi de cancer, prin proiecte de CSR.
 
Asociaţiile de pacienţi prezente la eveniment îşi vor face cunoscute proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. Simultan cu lucrările conferinţei se vor derula ateliere de lucru şi schimb de experienţă destinate psihologilor, asistenţilor sociali, pedagogilor, cât şi altor specialişti implicaţi în serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.
Asociația P.A.V.E.L. se implică activ în lupta împotriva cancerului și vine în ajutorul familiilor de copii bolnavi prin numeroase proiecte, programe și campanii. În prezent, Asociația P.A.V.E.L. pune la dispoziție numărul de  telefon 0900.900.082 (apelabil numai din rețeaua Romtelecom) pentru a  dona 5 euro pentru copiii bolnav de cancer. Deși este o sumă mică, 5 euro de la fiecare dintre noi poate salva viețile unor copii, acordând acestora șansa la un tratament adecvat și la bune îngrijiri medicale.
 
Asociația P.A.V.E.L. este singura organizație de părinți cu copii bolnavi de cancer din România. Scopul Asociaţiei P.A.V.E.L. este îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor acestora.

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 4 milioane de români au risc crescut de cancer pulmonar Prin campania Respiră Sănătate, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) atrage atenția asupra riscului de cancer pulmonar. Boala provoacă cele mai multe decese în rândul bărbaților și este a treia afecțiune necruțătoare în rândul femeilor1.
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România Conferinţa Naţională a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România - FABC
"Respiră sănătate", campanie de informare despre cancerul pulmonar - Fii activ! Renunţă la fumat! Hrăneşte-te sănătos! În România, cancerul pulmonar este tipul de cancer care provoacă cele mai multe decese1. Cu toate acestea, multe îmbolnăviri pot fi prevenite, pentru că în cele mai multe cazuri au legatură cu fumatul6
AFP: Calvarul fără sfârşit al bolnavilor de cancer din România Vindecarea cancerului este o luptă în orice condiţii, însă în România pacienţii trebuie de asemenea să depună mari eforturi pentru a-şi procura medicamente uneori de negăsit în ţara lor şi să caute tratament în străinătate din cauza lipsei unor echipamente suficient de performante, relatează AFP.
Prof.univ.dr. Teofil Lung: Mă lupt cu imposibilul de 40 de ani, cu moartea şi cu durerea omului suferind (interviu) Profesorul universitar dr. Teofil Lung, şeful Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, prestigios specialist român din acest domeniu medical, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că se luptă cu imposibilul de peste 40 de ani, cu durerea omului suferind.
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.