Cele mai citite
 


Călăraşi: Numărul cazurilor de TBC înregistrate anul trecut în judeţ a fost în creştere faţă de 2010
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de TBC înregistrate anul trecut la nivelul judeţului Călăraşi a fost în creştere faţă de anul 2010.
'Cu indicatori anuali peste media pe ţară, judeţul Călăraşi a înregistrat, în anul 2011, 310 cazuri TBC faţă de 296 cazuri în anul 2010. Faţă de această tendinţă crescătoare a numărului de cazuri din judeţul nostru, nu putem decât să regretăm desfiinţarea dispensarului TBC din Budeşti odată cu desfiinţarea spitalului Budeşti, accesul la act medical de specialitate pneumologic fiind astfel limitat serios pentru acea zonă', a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Judeţean de Pneomoftiziologie Călăraşi, dr. Spiridon Dumitrescu.
Potrivit acestuia, specialiştii din sănătate au constatat că este din ce în ce mai greu să fie tratată corect tuberculoza din cauza apariţiei unor forme rezistente la medicamentele uzuale. Din punctul său de vedere, în prezent, activitatea de specialitate antituberculoasă suferă, iar rezultatele previzibile nu sunt cele mai încurajatoare. AGERPRES/(AS-Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu tuberculoză, în creştere Numărul persoanelor bolnave de TBC în judeţul Mehedinţi a crescut, în trimestrul I al anului 2015 cu 13 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 69 de cazuri, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, coordonatorul programului de luptă împotriva tuberculozei, dr. Emil Zefir Lupu...
Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an (studiu) Europa se confruntă cu o creştere de miliarde de euro a costurilor pentru a ţine sub control tuberculoza, în condiţiile în care se răspândesc forme rezistente la medicamente ale acestei boli, relevă un studiu de pionierat, citat de Reuters.
Tuberculoza afectează noi categorii sociale Numărul cazurilor de tuberculoză înregistrate în 2010 în judeţul Buzău este în scădere cu peste 10 procente faţă de anul precedent, dar afectează noi categorii sociale, cum ar fi intelectualii şi persoanele cu pregătire medie.
Călăraşi: Morbiditatea prin tuberculoză, peste media naţională Morbiditatea prin tuberculoză în judeţul Călăraşi este peste media naţională, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică.
Cluj: 41 de cazuri de tuberculoză la 100.000 de locuitori în judeţ, în 2013 Numărul cazurilor de tuberculoză au scăzut semnificativ în România, dar ţara noastră ocupă, totuşi, primul loc în UE, cu cea mai mare incidenţă a acestei boli.
Timiş: Horia Cristian estimează apariţia unui nou val epidemic de gripă B Timişoara, 4 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de gripă cu virus B l-a depăşit, în acest sezon, pe cel provocat de virusul AH1N1 şi în condiţiile în care românii s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1, nu pentru gripa B, se anunţă un nou val epidemic de gripă, care poate duce la un număr mare de decese...