Cele mai citite
 


China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial)
miercuri, 7 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Victima este o tânără de 18 ani, au precizat autorităţile locale.

Ministerul chinez a trimis 200.000 doze de vaccin în regiunea autonomă, conform aceleiaşi surse.

Într-un comunicat difuzat pe internet, ministerul chinez nu a furnizat detalii privind decesul tinerei, indicând că 'eforturile pentru salvarea ei au eşuat', notează la rândul său AFP.

Într-un comunicat separat, acelaşi minister precizează că în China s-au înregistrat până acum 21.453 de cazuri confirmate de gripă H1N1, din care 4.560 sunt încă sub tratament. Din 13 cazuri grave, opt s-au restabilit şi o persoană a decedat, potrivit celui mai recent bilanţ.

China este prima ţară din lume care a angajat în septembrie o campanie de vaccinare în masă împotriva virusului H1N1.

De la 21 septembrie, Oficiul de sănătate din Beijing a lansat un amplu program de vaccinare a peste 100.000 de persoane care urmau să participe la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 60 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze.

China se află astfel în avangarda producţiei de vaccinuri.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, patru chinezi din 39.000 de persoane vaccinate au suferit până acum de efecte secundare uşoare.

Ministerul Sănătăţii de la Beijing intenţionează să vaccineze până la sfârşitul anului 65 de milioane de persoane, respectiv 5% din populaţia Chinei, prioritate având angajaţii din sectorul sănătăţii, ai vămilor şi din domeniul transporturilor, urmaţi de soldaţi, poliţişti, copii şi tineri de 5-19 ani, cardiacii şi cei suferind de afecţiuni pulmonare.

Până în prezent, vaccinul a fost distribuit în opt provincii chineze, cele mai afectate de virusul H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
China: al doilea caz mortal de gripă H1N1 China a înregistrat al doilea caz mortal de gripă H1N1, în provincia Qinghai, în nord-vestul ţării, a anunţat vineri Ministerul chinez al sănătăţii, fără să furnizeze detalii despre victimă, relatează AFP.