Cele mai citite
 


Cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi să sufere de depresie (studiu)
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Se pare că cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi să sufere de depresie, arată un studiu finlandez publicat în revista BioMed Central şi preluat de 7sur7.be.
Este un fenomen care îi afectează tot mai mult pe occidentali, o persoană din şapte trăind singură. Proporţia s-a dublat în ultimii 30 de ani, se spune în studiul menţionat.

Cercetătoarea Laura Pulkki-Raback şi colegii ei de la Universitatea din Helsinki au analizat consumul de anti-depresive la 3.500 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 30 şi 65 de ani. Rezultatele studiului arată că persoanele care trăiesc singure au cumpărat cu 81% mai multe anti-depresive între 2000 şi 2008.

În cazul bărbaţilor, principala cauză a depresiei o constituie lipsa sprijinului social, în timp ce la femei, factorii determinanţi sunt lipsa de educaţie, sărăcia şi condiţiile de locuit nesatisfăcătoare.

Potrivit cercetătorilor, cine locuieşte cu alte persoane trece mai uşor peste zilele proaste şi are o viziune mai echilibrată asupra vieţii.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare (studiu) Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare în Romania, se arată în "Studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia", prezentat, joi, într-o conferinţă organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP)...
Femeile în posturi de conducere sunt mai expuse la depresie (studiu) Femeile care deţin posturi de răspundere sunt mai expuse să facă depresie decât omologii lor de sex masculin şi decât femeile fără astfel de responsabilităţi, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Texas publicat în Journal of Health and Social Behavior, citat de AFP.
Analiza serviciilor de sănătate mintală a copiilor din Romania, studiu lansat de organizaţia 'Salvaţi Copiii' Studiul 'Analiza serviciilor de sănătate mintală a copiilor din Romania' va fi lansat, joi, de Organizaţia 'Salvaţi Copiii', se arată într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
O depresie cronică poate reprezenta un semn ce anunţă demenţa (studiu) Persoanele în vârstă de peste 54 de ani care suferă de forme cronice de depresie, care se agravează progresiv, se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de demenţă, conform unui studiu publicat sâmbătă în revista de specialitate The Lancet Psychiatry, care sugerează că această evoluţie a depresiei...
Depresie: Bărbaţii devin tot mai 'feminini'(studiu) Potrivit unor psihiatri americani, numărul de bărbaţi care suferă de depresie va creşte semnificativ în următorii ani din cauza crizei economice şi a faptului că diferenţele dintre bărbaţi şi femei se estompează, scrie site-ul passionsante.be.
Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu) Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.