Cele mai citite
 


Coaliţia a stabilit respectarea principiului multiculturalismului, la UMF Târgu Mureş (PDL)
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia a stabilit în urmă cu ''o săptămână sau două" ca situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş să fie rezolvată ţinându-se cont de principiul multiculturalismului, după modelul aplicat în cazul Universităţii Babeş-Bolyai de la Cluj-Napoca, a declarat luni preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL, principal la guvernare), Emil Boc.
"N-am avut alte discuţii politice, decât cele pe care le-am stabilit acum o săptămână sau două, şi anume respectarea caracterului multicultural al oricărei structuri pe care o vom crea. Adică, nu acceptăm separatism pe criterii etnice, ci doar structuri multiculturale, după modelul Universităţii Babeş-Bolyai de la Cluj. (...) Coaliţia a stabilit politic principiul multiculturalismului şi a respingerii ideii de segregare pe criterii etnice. Orice structură trebuie să respecte caracterul multicultural", a afirmat liderul PDL, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.
În şedinţa de guvern din 13 martie, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că proiectul de HG privind UMF Târgu Mureş va rămâne zece zile în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Educaţiei, iar ulterior Executivul va lua o decizie în acest caz.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.