Cele mai citite
 


Conducerea Senatului, sesizată cu privire la expirarea mandatului vicepreşedintelui ANSPDCP
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Senatului a fost sesizată, luni, cu privire la expirarea, la data de 29 martie, a mandatului lui Florin Negoiţă de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
Biroul Permanent al Senatului va trebui astfel să declanşeze procedura de numire a noului vicepreşedinte al ANSPDCP, care prevede ca prin pas ca grupurile parlamentare să vină cu propuneri de candidaţi pentru ocuparea acestei funcţii.
Florin Negoiţă a fost numit în funcţie prin Hotărârea Senatului nr. 12 din 29 martie 2007, iar mandatul vicepreşedintelui autorităţii este de cinci ani, putând fi reînnoit o singură dată.
Conducerea forului legislativ a fost sesizată şi cu privire la necesitatea declanşării procedurii de numire a celor trei membri ai Adunării Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Senat, Biroul permanent urmând să solicite grupurilor parlamentare să facă propuneri de candidaţi.
Membrii Adunării Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au un mandat de patru ani. Adunarea este constituită din reprezentanţi ai asiguraţilor delegaţi de consiliile judeţene şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (în număr de unu pentru fiecare judeţ şi doi pentru municipiul Bucureşti), precum şi din 31 de membri numiţi astfel: doi de către preşedintele României, trei de către primul-ministru la propunerea ministrului Sănătăţii, trei de către Senat şi trei de către Camera Deputaţilor (la propunerea comisiilor de specialitate din Parlament), un reprezentat al Ministerului Muncii, unul din partea Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, cinci de către asociaţiile patronale cu reprezentare la nivel naţional, cinci de către organizaţiile sindicale.
Alţi şapte membri ai adunării reprezintă ministerele şi instituţiile centrale cu reţele sanitare proprii, respectiv câte un reprezentat al Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Justiţiei, Ministerului Transporturilor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
În Adunarea Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este şi un reprezentant al Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice. AGERPRES/(AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
Deputatul Horia Cristian (PNL): Este nevoie de o restructurare profundă a sistemului de asigurări de sănătate Secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de o restructurare profundă a sistemului asigurărilor de sănătate.
Serviciile de specialitate acordate copiilor autişti de ONG-uri vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a declarat pentru AGERPRES că marţi a fost adoptată în plen completarea şi modificarea Legii nr.151/2010, în care a fost cuprinsă şi prevederea referitoare la decontarea de către Casa de Asigurări de Sănătate a ...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
RETROSPECTIVE 2013 Camera Deputaţilor: 324 de legi adoptate, 9 moţiuni simple respinse La Camera Deputaţilor au fost adoptate în acest an 324 de proiecte legislative, au fost dezbătute 9 moţiuni simple, respinse însă la vot, activitatea acestui for legislativ continuând cu înfiinţarea a două comisii noi, cu modificări semnificative în componenţa grupurilor politice parlamentare, iar cinci...
Senat: Venituri suplimentare pentru Fondul unic de asigurări de sănătate O parte dintre amenzile contravenţionale aplicate de inspectorii sanitar-veterinari, cei pentru protecţia consumatorului sau cei în construcţii, precum şi taxe provenite din autorizarea activităţii în construcţii sau a jocurilor de noroc vor completa veniturile la Fondul naţional unic de asigurări de...