Cele mai citite
 


Deficit bugetar de 0,44% din PIB după primele două luni
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul general consolidat înregistra la finalul lunii februarie un deficit de 2,7 miliarde lei, respectiv 0,44% din PIB, conform datelor operative ale Ministerului Finanţelor Publice /MFP/, publicate luni.
Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 29,3 miliarde lei au fost cu 6,6% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent în termeni nominali şi cu 0,1 puncte procentuale ca pondere în PIB.
Veniturile fiscale au înregistrat în termeni nominali o creştere cu 12,7% faţă de anul precedent: Dintre acestea, creşteri semnificative s-au înregistrat în cazul taxei pe valoarea adăugată (+9,4%), al accizelor (+9,9%) şi impozitului pe venit (+25,8%).
O creştere semnificativă a fost consemnată la alte impozite şi taxe pe bunuri şi servicii datorită colectării în luna februarie a contribuţiei pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniu sănătăţii, în sumă de 208,8 milioane lei.
Contribuţiile de asigurări au fost în sumă de 8,6 miliarde lei, în creştere cu 10,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
La nivelul administraţiilor locale s-au înregistrat creşteri faţă de anul precedent atât în cazul veniturilor din impozite şi taxe pe proprietate (+5,1%), cât şi în cazul veniturilor nefiscale (+29,6%).
Sumele rambursate de Uniunea Europeană în contul plaţilor efectuate din resurse publice au crescut cu 31,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 32 miliarde lei, au crescut în termeni nominali cu 7,3% faţă de anul precedent dar s-au menţinut la acelaşi nivel ca procent în PIB de 5,2%.
Creşterea s-a înregistrat în principal la proiectele finanţate din fonduri UE, cu 38% mai mari faţă de anul 2011 şi dobânzi cu 24,8%.
Au crescut, de asemenea, cheltuielile cu bunuri şi servicii cu 10,2%, ca urmare a plăţilor din fondul de sănătate pentru servicii medicale şi medicamente, precum şi cheltuielile de personal cu 3%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 4,5 miliarde lei, crescând în termeni nominali de 1,6 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.AGERPRES/(AS-Ady Ivaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România a încheiat anul 2011 cu un deficit bugetar de 4,35% din PIB Execuţia bugetului general consolidat în anul 2011 s-a încheiat cu un deficit de 23,8 miliarde lei, respectiv 4,35% din PIB, faţă de un deficit anual prevăzut de 23,9 miliarde lei, respectiv 4,37% din PIB, informează, joi, Ministerul Finanţelor Publice.
Deficit bugetar de 1,15% din PIB după primele şapte luni Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat după primele şapte luni din 2012 cu un deficit de 6,97 miliarde lei, respectiv 1,15 % din PIB, comparativ cu un deficit bugetar de 11,3 miliarde lei, respectiv 1,96% din PIB, la aceeaşi dată a anului precedent, potrivit datelor publicate de Ministerul...
Deficit bugetar de 1,18% din PIB după primele nouă luni din 2012 Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat după primele nouă luni din 2012 cu un deficit de 7,17 miliarde lei (cca 1,57 miliarde euro la cursul zilei, n.n.), respectiv 1,18 % din PIB, comparativ cu un deficit bugetar de 13,88 miliarde lei, respectiv 2,4% din PIB, la aceeaşi dată a anului precedent...
Deficit bugetar de 2,07% din PIB pe primul semestru, sub limita negociată cu FMI Deficitul bugetului general consolidat pe primul semestru a fost de 11,3 miliarde lei, respectiv 2,07% din PIB, sub limita ţintei de deficit, în sumă de 12,6 miliarde lei, prevăzută în Scrisoarea suplimentară la Aranjamentul Stand-by încheiat cu Fondul Monetar Internaţional /FMI/, conform datelor operative...
Deficit bugetar de 2,09% din PIB, în primele şapte luni Deficitul bugetului general consolidat, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2011, s-a cifrat la 11,4 miliarde lei, respectiv 2,09% din PIB, avansul pe luna iulie fiind de 0,1 miliarde lei, informează Ministerul Finanţelor Publice.
MFP: Deficit bugetar de 1,36% din PIB, pe primele cinci luni Deficitul bugetului general consolidat pe primele cinci luni din 2011 s-a cifrat la 7,4 miliarde lei, respectiv 1,36% din Produsul Intern Brut /PIB/, conform datelor operative ale Ministerului Finanţelor Publice /MFP/, publicate luni.