Cele mai citite
 


Gorj: Opt persoane depistate muncind fără forme legale de angajare
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii de muncă au efectuat 40 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, depistând opt persoane care munceau la negru, a precizat, luni, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu.
Au fost depistaţi patru angajatori care utilizau munca la negru, pentru care lucrau opt persoane fără forme legale de angajare, fiind aplicate patru sancţiuni în valoare de 80.000 de lei.
"Angajatorii depistaţi (...) desfăşurau activitate în construcţii, exploatarea lemnului şi zootehnie. De asemenea, au mai fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale la 15 angajatori, dintre care 14 sunt amenzi, în valoare de 117.500 lei. În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, s-au efectuat 36 de controale şi au fost aplicate 56 de sancţiuni, în valoare de 10.000 de lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost instruirea necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic şi neefectuarea evaluării riscurilor", a precizat inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu. AGERPRES/ (AS-Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Amenzi în valoare de 36.000 lei pentru angajatorii depistaţi că foloseau munca la negru Un număr de opt angajatori din judeţ au fost depistaţi de inspectorii de muncă folosind muncitori care nu aveau forme legale de angajare, aceştia fiind sancţionaţi cu zeci de mii de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind relaţiile de muncă.
Gorj: Opt angajatori au fost sancţionaţi cu 90.000 lei pentru muncă la negru Un număr de opt angajatori din judeţ au fost sancţionaţi cu amenzi de circa 90.000 lei după ce au fost depistaţi de inspectorii de muncă folosind persoane care nu aveau forme legale de angajare.
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Amenzi de peste 185.000 de lei, pentru utilizarea necorespunzătoare a produselor fitosanitare Amenzi de peste 185.000 de lei au fost aplicate, în ultimele două luni, în cadrul unor controale efectuate în 24 de judeţe, pentru a verifica modul în care este respectat regimul produselor de protecţie a plantelor, a informat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Gorj: ITM a sancţionat CEO cu 28.000 lei în urma unui accident de muncă mortal Complexul Energetic Oltenia (CEO) a fost sancţionat de către reprezentanţii ITM Gorj cu suma de 28.000 lei după ce ancheta demarată în cazul morţii unui angajat al unităţii, strivit de un lift în luna ianuarie, a relevat faptul că ascensorul funcţiona fără revizia tehnică şi fără autorizaţia ISCIR valabilă...