Cele mai citite
 


Guvernul ar putea adopta marţi HG privind UMF Târgu Mureş
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ar putea adopta marţi o hotărâre privind înfiinţarea unei facultăţi cu predare în limbile maghiară şi engleză în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) de la Târgu Mureş, potrivit listei actelor normative care ar putea intra pe ordinea de zi a reuniunii, transmisă luni de Executiv.
Pe listă se află proiectul de HG "pentru modificarea punctului 44 din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 966/2011 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare, a structurii instituţiilor de învăţământ superior, a domeniilor şi programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a locaţiilor geografice de desfăşurare, a numărului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ sau limbă de predare, precum şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi".
În şedinţa de guvern din 13 martie, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că proiectul de HG privind UMF Târgu Mureş urma să rămână zece zile în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Educaţiei, pentru ca apoi Executivul să decidă în privinţa documentului.
"S-a ajuns la o soluţie tehnică posibilă, care trebuie să respecte Legea învăţământului, principiile autonomiei universitare, multiculturalitatea. Formula pe care o vom găsi şi despre care vom discuta în şedinţa de Cabinet va fi audiată în primă lectură, urmând apoi să fie pusă în dezbatere publică, afişată pe net timp de zece zile", spunea atunci premierul iar proiectul de HG a şi fost publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Guvernul urmează să dezbată marţi, în şedinţă, proiectul hotărârii privind înfiinţarea unei facultăţi cu predare în limbile maghiară şi engleză în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş, au declarat luni surse guvernamentale.
Potrivit acestora, proiectul urmează să fie adoptat de Executiv, însă şi după acest pas funcţionarea propriu-zisă a facultăţii este condiţionată de obţinerea acreditării din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.
"Proiectul de hotărâre va fi pus pe ordinea de zi, dar avizul care îi trebuie, de la Ministerul Justiţiei, impune ca linia de predare în limba maghiară să respecte Legea Educaţiei Naţionale, adică să obţină acreditarea", au susţinut sursele guvernamentale citate. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: 200 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a, studenţi la Medicină şi Farmacie pentru o săptămână Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat că, începând de luni, timp de şapte zile, 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor deveni studenţi în cadrul proiectului naţional "Şcoala de vară pentru elevi".
UMF Târgu Mureş îşi adaptează curricula la standardele actuale ale învăţământului medical Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a adoptat, la ultima şedinţă, începerea procesului de reformă curriculară, care se va implementa progresiv până la finalul anului universitar 2018/2019, în sensul adaptării la cerinţele actuale ale învăţământului medical.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
Rectorul UMF Târgu Mureş, nemulţumit de blocarea autorizării unui ambulatoriu de specialitate Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a reclamat, joi, în deschiderea celei de-a doua ediţii a Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), care se desfăşoară la Târgu Mureş, că autorizarea unui ambulatoriu...
UMF Târgu Mureş a solicitat dublarea locurilor de admitere pentru linia engleză Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat, marţi, că a solicitat o dublare a numărului de locuri pentru linia în limba engleză, pentru a acoperi cererea care este în creştere şi că în urma unor parteneriate care se prefigurează...