Cele mai citite
 


Iacob Baciu (CSDR):Acuzaţiile ANI referitoare la existenţa unui conflict de interese sunt lipsite de temei juridic
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Iacob Baciu, califică acuzaţiile Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), referitoare la existenţa unui conflict de interese în cazul său, drept lipsite de temei juridic şi nejustificate.
'În opinia mea, aşa-zisele acuzaţii de conflict de interese şi de incompatibilitate, făcute de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu sunt justificate, sunt lipsite de temei juridic şi îmi provoacă prejudicii de imagine. Nicio faptă reclamată de inspectorii ANI nu este susţinută de probe concludente', a declarat Iacob Baciu.
Acesta a precizat, totodată, că nu poate să fie identificată şi reţinută nicio împrejurare sau element care să justifice existenţa unei stări de incompatibilitate sau conflict de interese în sarcina sa, în perioada 2008 - 2011.
'Atât calitatea de membru al Plenului Consiliului Economic şi Social, cât şi cea de preşedinte al CSDR nu implică exerciţiul unei funcţii sau demnităţi publice pe timpul exercitării mandatului de vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), astfel încât să poată fi aplicabile prevederile art. 35 alin. (1), pct. 1şi alin.(3) pct. 3, din HG nr. 972/2006 privind Statutul CNAS', a subliniat preşedintele CSDR.
În comunicat se menţionează, de asemenea, că preşedintele CSDR a fost ales prin vot secret în funcţia de vicepreşedinte al CNAS, în calitate de reprezentant al confederaţiilor sindicale reprezentative la nivel naţional.
'Textul de lege face referire la incompatibilitatea funcţiei de vicepreşedinte al CNAS cu funcţiile sau demnităţile publice. În niciun caz nu se poate reţine o incompatibilitate a calităţii de preşedinte al CSDR cu cea de vicepreşedinte al CNAS, atâta timp cât aceasta nu este o funcţie sau o demnitate publică', se mai spune în comunicat.
Iacob Baciu a declarat, totodată, că precizările făcute în comunicat sunt ultimele transmise pe această temă.
'Voi ataca în justiţie Raportul final al ANI, după ce această instituţie mi-l va transmite. Ca orice cetăţean, înţeleg să-mi apăr nevinovăţia în justiţie şi să respect sentinţele acesteia. Am încredere în justiţie şi îmi voi apăra cauza cu toate dovezile necesare', a afirmat Baciu.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării lui Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. De asemenea, ANI a constatat că Iacob Baciu a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANI solicită Parchetului cercetarea liderului de sindicat Iacob Baciu pentru conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării lui Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru săvârşirea ...
Precizări ale CNAS referitoare la fostul vicepreşedinte al instituţiei, Iacob Baciu Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu a avut cunoştinţă de încheierea unor contracte de furnizare servicii cu casele judeţene de asigurări de sănătate de către Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale...
DNA: Ciurchea, urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un dosar cu un prejudiciu de peste 16 milioane euro Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Vasile Ciurchea este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de alte persoane din conducerea CNAS, într-un dosar în care s-a reţinut un prejudiciu de peste 16 milioane de euro.
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Lucian Duţă: Mi se pare anormal ca singurul instrument antifraudă din sistemul de sănătate să fie blocat de premier Democrat-liberalul Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS, a declarat luni că este anormal ca singurul instrument antifraudă din sistemul de sănătate să fie blocat de premier, în replică la acuzaţiile din raportul Corpului de control al primului-ministru.
Lucian Duţă: Nu există niciun fel de prejudiciu la bugetul statului Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Lucian Duţă a respins luni, la RFI, acuzaţiile ce i-au fost aduse privind prejudicierea bugetului statului din cauza neîncasării taxei de clawback, susţinând că este vorba despre un atac politic.