Cele mai citite
 


A fost identificată o genă responsabilă de mai mult de 50% din totalul cazurilor de cancer mamar
miercuri, 7 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cercetători de la Universitatea Cambridge au identificat o genă a cărei absenţă sau malfuncţie explică mai mult de jumătate din numărul cazurilor de cancer mamar, a anunţat marţi presa britanică, informează AFP.

Această genă denumită NRG1 (neuregulin-1) este localizată pe cromozomul 8 şi are de asemenea un rol şi în apariţia cancerului de prostată, a cancerului ovarian, de colon şi al vezicii urinare, au stabilit cercetătorii de la Cambridge.

În urma unor experimente s-a observat că gena NRG1, în cazul în care funcţionează normal, stopează proliferea celulelor canceroase pe cromozomul 8. Însă, în cazul în care această genă are anomalii de funcţionare sau este cu totul absentă, tumorile canceroase se pot dezvolta pe acest cromozom.

Fiecare om se naşte cu gena NRG1 în stare intactă, însă în timp, aceasta poate fi afectată de diverşi factori, lăsând astfel liber drumul pentru celulele tumorale.

'Cred că gena NRG1 poate fi cea mai importantă descoperire din ultimii 20 de ani de luptă împotriva cancerului pentru că ne oferă date vitale despre mecanismele care duc la apariţia cancerului de sân şi nu numai', a explicat Dr Paul Edwards, coordonatorul echipei de cercetători ce a realizat această descoperire.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost descoperită o genă cheie, implicată în maladia canceroasă O anomalie a genei NRG1 ar exista în unul din două cazuri de cancer de sân. Este vorba de o genă implicată în jumătate din numărul cancerelor de sân şi, probabil în multe alte tumori maligne, cum sunt de exemplu cele depistate la colon, prostată, ovar sau la vezica urinară. Iată ce speră să fi descoperit...
Cancerul - limba engleza Ce este cancerul?
Cele mai multe cazuri de cancer la sân se înregistrează în rândul consumatoarelor de alcool (studiu) Femeile mari consumatoare de alcool riscă mai mult decât cele nebăutoare să se îmbolnăvească de cancer la sân, au descoperit cercetătorii de la Centrul Aichi de luptă împotriva cancerului din Nagoya /Japonia/, conform unui comunicat dat marţi publicităţii şi preluat de Kyodo.
Identificarea unei gene-cheie în apariţia metastazelor cancerului mamar O echipă de cercetători americani a identificat o genă care îndeplineşte un rol cheie în răspândirea cancerului mamar şi face ca tumorile să fie mai rezistente la chemoterapie, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.
Prin terapie genetică, două maimuţe daltoniste văd din nou culorile Două maimuţe daltoniste şi-au recăpătat vederea culorilor graţie terapiei genetice, demonstrând potenţialul acestui tratament corector pentru anomaliile de vedere la oameni, potrivit cercetătorilor, relatează AFP.
Un salt uriaş pentru omenire: de la aselenizare la tratamentul pentru cancer /The Times/ Londra, 20 iul /Agerpres/ - În urmă cu 40 de ani, decizia preşedintelui american John Kennedy i-a făcut pe oameni să păşească prima dată pe Lună. Alarmat de faptul că astronautul rus Iuri Gagarin se lansase pe orbită cu o lună în urmă, liderul de la Casa Albă a provocat ştiinţa americană...