Cele mai citite
 


M. Aniţei: Din 1 aprilie, actele profesionale se înregistrează în registrele unice la nivel naţional
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actele profesionale - avizele şi rapoartele psihologice - se înregistrează, de la 1 aprilie, în registrele profesionale unice la nivel naţional şi se timbrează, a anunţat, luni, în conferinţă de presă, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. dr. Mihai Aniţei.
"Sunt vizate îndeosebi avizele de psihologie emise pentru securitatea şi sănătatea în muncă, siguranţa circulaţiei şi permisele auto, permisele de port-armă.Timbrele conţin serie şi număr unic şi nu vor putea fi achiziţionate decât de către furnizorii de servicii psihologice autorizaţi, potrivit unei norme generale de lucru raportate la prevederile Codului muncii şi la prevederile convenţiilor Organizaţiei Mondiale a Muncii", a explicat Mihai Aniţei.
El a precizat că valoarea de achiziţie a unui timbru este de 1 leu.
Preşedintele Colegiului Psihologilor din România a arătat că de la această dată se va putea cunoaşte exact cine şi când a realizat examinarea psihologică, atât pentru deţinătorii de arme, cât şi pentru celelalte categorii de persoane pentru care este obligatoriu examenul psihologic, aceste date fiind dovedite prin timbrul profesional.
Siguranţa populaţiei în ceea ce priveşte utilizarea armelor depinde şi de modul în care deţinătorii sunt examinaţi psihologic, a mai afirmat acesta.
"În prezent am înregistrat 12.000 de psihologi la nivelul ţării dintre aceştia aproximativ 3.000 sunt specializaţi în securitate naţională care evaluează, diagnostichează şi eliberează avize de port armă", a spus Mihai Aniţei.
Potrivit lui Aniţei, prin acest sistem mixt de evidenţă se asigură confidenţialitatea activităţii profesionale a psihologilor, registrul neconţinând CNP-ul sau adresa beneficiarului.
Preşedintele Colegiului Psihologilor din România a făcut referire la faptul că prin această măsură se va putea realiza prima evidenţă statistică cu privire la asistenţa psihologică, pentru a cunoaşte numărul persoanelor care beneficiază de asistenţă psihologică şi se va recunoaşte importanţa socio-economică a acestei profesii.
El a mai amintit că în prezent centrele medicale angajează psihologi care sunt atestaţi, dar nu îndeplinesc toate condiţiile.
Preşedintele filialei Bucureşti a Colegiului Psihologilor, Edmond Cracsner, a menţionat că psihologii trebuie să fie atestaţi de Colegiu.
''Activitatea legală înseamnă desfăşurarea activităţii într-o formă legală de organizare cabinet individual, asociat sau societate profesională", a subliniat acesta.
Această măsură este contestată de peste 2.000 de psihologi care susţin că dispoziţia preşedintelui Comitetului Director al Colegiului Psihologilor din România impune folosirea de timbre profesionale pentru "securizarea actelor profesionale ale psihologilor români".
Psihologii semnatari ai petiţiei se declară nemulţumiţi de modul în care Colegiul Psihologilor reprezintă interesele membrilor săi.
''Preşedintele Colegiului a luat o decizie care afectează întreaga desfăşurare a activităţii psihologilor, fără consultarea Comitetului Director şi fără informarea prealabilă a comunităţii profesionale'', susţin aceştia. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul psihologilor cere recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniţei, solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice.
Colegiul Psihologilor din România acordă asistenţă psihologică gratuită post-traumă victimelor accidentului din Muntenegru Colegiul Psihologilor din România îşi declară intenţia de a sprijini autorităţile române în cazul accidentului rutier care a avut loc duminică în Muntenegru, prin acordarea asistenţei psihologice gratuite post-traumă pentru victimele şi pentru rudele apropiate ale acestora, informează organizaţia profesională...
Preşedintele CPR, Mihai Aniţei: Este necesar un program naţional privind asistenţa psihologică Un procent de 68,8% dintre români nu au fost niciodată la psiholog, potrivit rezultatelor studiului realizat de Colegiul Psihologilor din România (CPR) în perioada 19 iunie - 1 iulie şi prezentate joi într-o conferinţă de presă.
Colegiul Psihologilor doreşte decontarea directă a serviciilor de recuperare pentru copiii cu tulburări din spectrul autist Colegiul Psihologilor din România (COPSI) solicită reprezentanţilor autorităţilor publice accesul liber al copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist la serviciile psihologice de recuperare furnizate de psihologi independenţi şi decontarea directă a serviciilor psihologice de recuperare...
Serviciile psihologice pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate Serviciile psihologice pentru copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate începând cu 1 iunie, odată cu intrarea în vigoare a pachetului de servicii medicale de bază şi a Contractului-cadru, a anunţat marţi preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR)...
Colegiul Psihologilor din România acuză Ministerul Transporturilor de politică arbitrară faţă de psihologi Colegiul Psihologilor din România acuză Ministerul Transporturilor de oficializarea unei politici arbitrare faţă de psihologii români.