Cele mai citite
 


OMS a inclus pe lista tulburărilor psihice dieta cu alimente crude, vegetarianismul şi iubirea
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat o listă extinsă cu tulburări şi afecţiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecţiuni dieta cu alimente crude şi vegetarianismul, relatează luni portalul MedVesti.

Unul din argumentele care au dus la decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afecţiune a fost cazul unei familii din oraşul Malaga (Spania), care se hrănea doar cu alimente netratate termic şi şi-a adus copiii în stare de comă. Micuţii au putut fi salvaţi doar datorită vecinilor care au chemat la timp salvarea.

Părinţii copiilor au fost trimişi la tratament obligatoriu într-o clinică psihiatrică şi le-a fost interzis să-şi mai vadă copiii.

Cu toatea acestea, Asociaţia americană a nutriţioniştilor nu împărtăşeşte poziţia radicală a OMS privitor la hrana vegetariană. În condiţiile unui regim alimentar bine echilibrat, vegetarianismul poate aduce beneficii pentru sănătate şi poate asigura organismului cu toate elementele necesare.

Anul trecut, pe lista afecţiunilor care pot fi tratate pe cale medicală, OMS a inclus iubirea. În schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburări pshice.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS face noi recomandări pentru consumul de sare şi potasiu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis joi noi recomandări privind un consum mai redus de sare şi o cantitate minimă de potasiu în dieta zilnică a adulţilor, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare şi atacuri cerebrale, relatează Reuters.
OMS recomandă reducerea aportului de sare la mai puţin de cinci grame pe zi pentru adulţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă, pe site-ul său, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii 2014, reducerea consumului de sare la mai puţin de cinci grame pe zi pentru adulţi, pentru a preveni creşterea tensiunii arteriale, bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral.
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Ziua mondială a osteoporozei Ziua mondială a osteoporozei este marcată la 20 octombrie, prin diverse acţiuni, în peste 90 de ţări.
Daniel Constantin: Nu cred că trebuie să ne speriem de studiul OMS privind carnea; instituţiile abilitate se vor pronunţa Studiul prezentat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind produsele din carne şi carnea roşie nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare până când nu se vor pronunţa cele trei instituţii ale statului abilitate cu sănătatea umană, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin...
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...