Cele mai citite
 


Parlamentul, iluminat în albastru de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului
marţi, 27 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul va fi iluminat în albastru în serile zilelor de 1 şi 2 aprilie, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, a decis luni Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.
Organizaţiile participante la campania Internaţională "Light it Up Blue" care au solicitat Parlamentului României să se alăture altor 200 de clădiri din întreaga lume care vor fi iluminate în albastru sunt: Asociaţia Autism România, Asociaţia Învingem Autismul, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Asociaţia Naţională a Copiilor şi Adulţilor cu Autism din România, Asociaţia Help Mălin, Centrul Horia Moţoi, Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată, Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism, Fundaţia Copii în Dificultate, Centrul Dom Orione.
Printre clădirile din lume care au confirmat iluminarea în albastru pe 1 şi 2 aprilie se numără: Spinnaker Tower din Portsmouth, Marea Britanie, Primăria şi National Concert Hall, din Dublin, Irlanda, Primăria Nicosia din Cipru, Empire State Building şi Rockefeller Center din New York, SUA, Willis Tower din Chicago, SUA, CN Tower - Toronto, Canada, Bell Tower - Perth Western, Australia.
Aceeaşi solicitare a asociaţiilor a fost trimisă Guvernului, Ateneului Român şi Primăriei Capitalei.
De asemenea, Parlamentul a aprobat solicitarea Asociaţiei "Copiii de cristal" de a organiza pe 3 aprilie, în holul de la nivelul S1 al Palatului Parlamentului, o expoziţie cu vânzare cu obiecte realizate de tineri cu autism cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.
Autismul este o boală complexă neurobiologică ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei.
Potrivit organizaţiei "Învingem Autismul", această boală, care afectează 1 din 100 de copii, transcede graniţele sociale, culturale şi geografice, devenind o criză globală în sănătatea publică, având cel mai rapid ritm de creştere. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu 5 ani, se marchează pe 2 aprilie, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist.
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, marcată marţi în Capitală Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu cinci ani, se marchează pe 2 aprilie.
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...
Copiii autişti au nevoie de terapii adecvate Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA) organizează, joi, în Parcul Tineretului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului, o întâlnire a copiilor suferinzi de această boală, precum şi a părinţilor, profesorilor şi terapeuţilor acestora...
Seminar despre copiii cu autism, de 1 iunie Bucureşti, 2 iun /Agerpres/ - Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) a marcat Ziua Internaţională a Copilului printr-un seminar cu tema 'Copiii cu autism sărbătoresc 1 iunie!', cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare în rândul populaţiei referitor la această...
Rodica Vică, Ştefan Pop, Vlad Maistrovici şi Diana Ionescu susţin joi concertul "Suflet în culori" Soprana Rodica Vică, tenorul Ştefan Pop, violonistul Vlad Maistrovici şi pianista Diana Ionescu susţin joi concertul "Suflet în culori" pe scena Sălii Radio, fondurile fiind donate Asociaţiei Help autism, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.