Cele mai citite
 


Cele mai multe cazuri de cancer la sân se înregistrează în rândul consumatoarelor de alcool (studiu)
miercuri, 7 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Femeile mari consumatoare de alcool riscă mai mult decât cele nebăutoare să se îmbolnăvească de cancer la sân, au descoperit cercetătorii de la Centrul Aichi de luptă împotriva cancerului din Nagoya /Japonia/, conform unui comunicat dat marţi publicităţii şi preluat de Kyodo.

Potrivit concluziilor cercetătorilor niponi, raportul de îmbolnăvire la femeile aflate la menopauză care au consumat săptămânal mai mult de 1,25 litri de sake /băutură japoneză din orez/ faţă de cele care s-au abţinut este de 1,74.

'Legătura între consumul de alcool şi cancerul la sân s-a constatat în Europa şi în Statele Unite ale Americii, dar studiul nostru aruncă o lumină nouă asupra corelaţiei respective la femeile japoneze aflate la menopauză /.../ Femeile ar face mai bine să se abţină de la prea multă băutură, în scopul prevenirii cancerului la sân', a indicat un responsabil al aminitului centru de cercetări.

Studiului a fost efectuat pe un eşantion de 1,754 femei diagnosticate cu această boală şi pe altul de 3.508 femei sănătoase.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Factori care constituie risc de recidivă pentru cancerul de sân Moscova, 9 sep /Agerpres/ - Femeile predispuse la obezitate şi la vicii precum fumatul sau consumul de alcool sunt nu doar supuse unui risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de sân, dar şi dezvoltă cu mult mai des recidive ale acestei boli, notează cotidianul rus Gazeta.
Cancerul mamar – un pericol tacut ce poate fi depistat la timp „Un control la timp inseamna mai mult timp!”, acesta este principalul sfat al specialistilor oncologi atunci cand adreseaza o boala tot mai frecventa in cazul femeilor: cancerul la san.
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
PACIENT INFORMAT ȘI RESPONSABIL - NOI putem să ne IMPLICĂM. EU pot să mă INFORMEZ - 4 februarie – Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe an, conform Organizației Mondiale a Sănătății (Cancer Country Profiles, 2014)2.
Cercetătorii susţin legătura de cauzalitate dintre alcool şi cancer (studiu) Cercetătorii din Noua Zeelandă au declarat vineri că există dovezi puternice potrivit cărora alcoolul constituie o cauză directă a cancerului, informează agenţia de presă Xinhua.
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...