Cele mai citite
 


Brăila: Concentraţie excesiv de mare de clor în apa potabilă din două localităţi
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Controalele inopinate ale specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila privind calitatea apei potabile şi gradul de clorinare a acesteia au scos la iveală, în două localităţi din judeţul Brăila, grave nereguli în ceea ce priveşte concentraţia de clor existentă în apa potabilă.
În condiţiile în care valorile normale de clor în apă sunt între 0,1 şi maximum 0,5, la staţia de apă de la Constantineşti nivelul rezidual de clor liber pe reţea era situat la 4,1, iar la Movila Miresii gradul de clorinare era de 0,6.
'Reprezentanţii Companiei de Utilităţi Publice Brăila au fost sancţionaţi cu o amendă de 4.000 de lei. S-au impus măsuri pentru remedierea situaţiei', a declarat directorul DSP, Gabriel Ciochină.
La rândul lui, directorul Companiei de Utilităţi Publice Brăila (CUP), Mihai Chiriţă, susţine că de vină pentru crearea acestei situaţii se fac mai mulţi angajaţi ai CUP din cele două localităţi, care au fost sancţionaţi.
'Conform normelor sanitare, de două ori pe an, respectiv primăvara şi toamna, toate bazinele de stocare a apei se dezinfectează, se spală de depuneri. Dintr-o stângăcie a unui operator de-al nostru, nu s-a evacuat în totalitate apa de spălare, ceea ce a dus la o problemă de moment, cea a creşterii clorului în reţeaua de distribuţie. Personalul găsit vinovat în cele două localităţi a fost sancţionat', a declarat Chiriţă. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Doi copii infectaţi cu nitraţi, după ce au băut ceai făcut cu apă din fântâni poluate Doi copii din judeţul Brăila au fost diagnosticaţi, de la începutul anului, cu methemoglobinemie, o boală rezultată prin expunerea la substanţe oxidante gen nitraţi, după ce au băut ceai preparat cu apă din fântâni poluate, potrivit unei informări transmise miercuri de şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
Olt: Zeci de probe de apă din instalaţiile de aprovizionare a localităţilor din judeţ, neconforme Peste jumătate din probele de apă prelevate de la instalaţiile de aprovizionare centralizate de la oraşe şi localităţi rurale au prezentat neconformităţi la analiza fizico-chimică (clor rezidual liber, nitriţi, amoniu), au anunţat miercuri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Alba: Urme de fier, în apa potabilă distribuită în sistem centralizat în Blaj şi Ocna Mureş Alba Iulia, 23 feb /Agerpres/ - Apa potabilă distribuită în sistem centralizat în zonele Blaj şi Ocna Mureş a avut anul trecut un parametru analizat pentru care s-a notificat neconformarea într-un procent semnificativ de probe recoltate, şi anume fierul, potrivit datelor prezentate miercuri într-o conferinţă...
Brăila: Au fost confirmate 11 cazuri de infecţie cu virusul West-Nile Cazurile de infecţie cu virusul West-Nile confirmate de Institutul Cantacuzino, la nivelul judeţului Brăila, din luna mai şi până în prezent, sunt în număr de 11, potrivit informaţiilor furnizate vineri de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: A fost instituit serviciul de permanenţă în toate primăriile, ca urmare a Codului Portocaliu de ninsoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus vineri, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu de ninsoare şi vânt, emisă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 - 17 ianuarie, ora 20,00.