Cele mai citite
 


Braşov: Biletele de tratament pentru pensionari valorificate în proporţie de 87% în 2011
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Biletele de tratament pentru pensionari puse la dispoziţie de Casa Naţională de Pensii şi distribuite prin Casele Judeţene de Pensii au fost valorificate, anul trecut, în proporţie de 87%, a declarat, marţi, în şedinţa Comitetului Consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice desfăşurată la Prefectură, Barbu Stănica, director executiv adjunct la Casa Judeţeană de Pensii Braşov.
''Anul trecut Braşovului i-au fost repartizate 5.834 de bilete de tratament în 17 serii începând din luna martie până în luna septembrie. Dintre acestea au fost valorificate 5.099 de bilete, iar 742 au rămas nevândute. În schimb, la biletele de odihnă pentru bugetari din 2.199 de bilete s-au vândut doar 730 adică 33%, a mai spus directorul adjunct executiv al Casei Judeţene de Pensii.
Potrivit sursei citate, marea majoritate a pensionarilor doresc bilete de tratament în lunile iunie, iulie, august şi mai puţin în lunile de primăvară şi toamnă.
Reprezentanţii pensionarilor prezenţi la şedinţă s-au arătat nemulţumiţi de faptul că persoanele care au mers la tratament anul trecut nu mai pot beneficia şi în acest an de bilet. ci numai anul viitor. Această măsură este luată de Casa Naţională de Pensii pentru ca un număr cât mai mare de pensionari să poată beneficia de bilete de tratament pentru care plătesc 50% din cuantumul biletului.
În replică, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii a spus că pensionarii pot cumpăra bilete rămase nevalorificate, chiar dacă în acel an au mai fost la tratament, dar deocamdată nu au fost cereri în acest sens.
Prefectul Ion Gonţea, prezent la şedinţa Comitetului Consultativ, s-a arătat surprins de faptul că o parte dintre bilete rămân nevalorificate, iar pensionarii susţin că numărul biletelor de tratament este destul de mic comparativ cu solicitările.
De la începutul anului până acum, la Casa Judeţeană de Pensii s-au depus deja 5.000 de cereri pentru biletele de tratament, dar deocamdată acestea nu au fost încă repartizate de la Casa Naţională de Pensii judeţului. Un bilet de tratament pentru 18 zile costă între 1.400 şi 1.800 de lei, în funcţie de staţiune, confort şi procedurile de tratament care sunt făcute. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Director DSP Braşov:Nu cunosc anunţul ministrului şi nu avem nimic oficial despre desfiinţarea DSP Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu a declarat pentru AGERPRES că nu cunoaşte şi nu a primit un document oficial în legătură cu anunţul ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu privind desfiinţarea Direcţiilor Judeţene de Sănătate Publică şi a Caselor Judeţene de Asigurări...
Braşov:Sumele din coplată vor fi destul de mici, apreciază managerii şi directorii economici ai spitalelor din judeţ Spitalele din judeţul Braşov au stabilit coplata pentru serviciile medicale, intrată în vigoare la 1 aprilie, dar managerii şi directorii economici susţin că sumele care ar urma să fie încasate vor fi destul de mici.
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Directorii DSP şi DSVSA Braşov şi fostul director APIA Călăraşi, în conflict de interese Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul fostului director executiv al APIA Călăraşi, Otilia Bălăşoiu, al directorului DSP Braşov, Alexandru Bălescu, şi al directorului executiv al DSVSA Braşov, Dorin Valter Enache.
Crucea Roşie: Luana Minea şi-a suspendat activitatea de director al filialei Braşov Luana Minea şi-a suspendat activitatea de director al filialei de Cruce Roşie Braşov, se arată într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România transmis, joi, AGERPRES.
Braşov: Trei din cele şase spitale din subordinea CJ au conducere interimară Trei mari spitale din cele şase din subordinea CJ au de la începutul săptămânii conduceri interimare până la organizarea concursului în luna iunie, a declarat, joi, pentru AGERPRES dr. Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din Consiliul Judeţean.