Cele mai citite
 


Cătălin Baba: ARACIS va evalua la faţa locului capacitatea maximă de şcolarizare
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat marţi că reprezentanţii ARACIS vor merge la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş pentru a stabili exact care sunt limitele maxime de şcolarizare ale instituţiei.
'ARACIS-ul este cel care va stabili care este capacitatea maximă de şcolarizare. ARACIS-ul, care este o agenţie independentă, va merge să evalueze care este capacitatea maximă de şcolarizare la faţa locului', a afirmat ministrul Educaţiei, la ieşirea de la Comisia de învăţământ de la Senat.
El a spus că aceasta este diferenţa între proiectul iniţial şi hotărârea de guvern care a fost adoptată marţi.
'Este o altă formulă de organizare. (...) Hotărârea de Guvern nu are cifre în dreptul numărului de studenţi. Acest lucru urmează să fie decis de către ARACIS', a precizat Cătălin Baba.
Executivul a adoptat marţi Hotărârea de Guvern care prevede crearea unei facultăţi cu predare în limbile maghiară, română şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.
Hotărârea de Guvern stipulează, printre altele, că Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) stabileşte numărul maxim de studenţi.
"ARACIS fiind o instituţie independentă, care nu este controlată nici de Ministerul Educaţiei, nici de Guvern, evaluează asigurarea calităţii în învăţământul superior şi, în funcţie de respectarea sau nerespectarea acestor standarde, ARACIS va lua o decizie personală, pe care toată lumea o respectă. Orice program din România, indiferent de locaţie, de nivelul de studii, dacă nu îndeplineşte standardele, intră în lichidare", a explicat Baba. AGERPRES/ (A- Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: 200 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a, studenţi la Medicină şi Farmacie pentru o săptămână Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat că, începând de luni, timp de şapte zile, 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor deveni studenţi în cadrul proiectului naţional "Şcoala de vară pentru elevi".
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Mureş: Congresul internaţional pentru studenţi, tineri medici şi farmacişti, Marisiensis 2013, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Liga Studenţilor Târgu Mureş găzduiesc, începând de miercuri până duminică, ediţia a XVII-a a Congresului Internaţional pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti 'Marisiensis 2013', eveniment-concurs, care are rolul...
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...