Cele mai citite
 


Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie
miercuri, 7 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.

Ea va avea loc înaintea campaniei de vaccinare împotriva virusului A/ H1N1 şi va viza reducerea la maxim a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon, se precizează într-un comunicat transmis marţi AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.

Comitetul de coordonare al MS a stabilit, marţi, un plan de acţiune, pentru perioada imediat următoare, în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva gripei.

Conform acestuia, Ministerului Sănătăţii va derula, în perioada 15 octombrie - 1 decembrie, imunizarea gratuită împotriva gripei de sezon.

Comitetul de coordonare a stabilit ca cele două campanii de vaccinare - cea sezonieră şi cea împotriva virusului gripal A/H1N1 - să fie corelate. În acest fel, anul acesta, vor putea fi imunizate diferenţiat, în funcţie de gradul de risc, toate categoriile de persoane cu risc de îmbolnăvire prin gripă.

În 2009, pentru campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, Ministerul Sănătăţii are în plan utilizarea unui număr de 1.600.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu vârste peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, veterani şi văduve de război, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC).

Ministerul Sănătăţii va începe, în decembrie, şi campania de vaccinare împotriva gripei A/H1N1.

Primele doze de vaccin vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmând ca din 4 ianuarie 2010, odată cu începerea cursurilor în şcoli, să înceapă şi vaccinarea elevilor, după care se va continua vaccinarea celorlalte categorii de risc stabilite.

De asemenea, Comitetul a stabilit modul în care vor fi utilizate substanţele dezinfectante şi măştile de protecţie pe care Ministerul Sănătăţii, prin Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, le va achiziţiona până la finele lunii decembrie.

Astfel, majoritatea substanţelor dezinfectante vor fi direcţionate către şcolile din mediul rural care au probleme în aprovizionarea cu apă curentă.

Direcţiile de sănătate publică judeţene au obligaţia de a identifica aceste şcoli în perioada următoare.

Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare.