Cele mai citite
 


Elveţia: Numărul sinuciderilor asistate a crescut de 6 ori în 12 ani
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul sinuciderilor asistate a crescut în mod constant în Elveţia în ultimii 12 ani, ajungând de la 43 de cazuri în 1998 la 297 în 2009, potrivit primei statistici oficiale pe acest subiect, dată publicităţii marţi, notează Reuters şi swiss.info.ch.
Pentru perioada anterioară lui 1998 nu există date, chiar dacă sinuciderea asistată a devenit legală în Elveţia în 1942.

Conform statisticii menţionate, marea majoritate a persoanelor (90%) care au recurs la sinuciderea asistată erau în grupa de vârsta de peste 55 de ani, şi numai 1% aveau sub 35 de ani. Femeile reprezintă 55% dintre aceste cazuri.

În 44% dintre situaţii, maladia în cauză a fost cancerul, în 14% a fost vorba despre o boală neurovegetativă, în 6% despre o afecţiune cardiovasculară şi tot în 6% a fost implicată o problemă a aparatului locomotor. Depresia a fost menţionată în 3% dintre cazuri, iar demenţa, în 0,3%.

În medie, sinuciderile asistate reprezintă 2,8% dintre decesele consemnate în Elveţia.

Cifrele prezentate se referă doar la cetăţeni elveţieni. Organizaţii precum Dignitas, care oferă un astfel de ajutor pacienţilor străini având o boală terminală, ţin evidenţe separate.

Anul trecut, guvernul a decis să renunţe la proiectul de reglementare legislativă a sinuciderii asistate.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...
Cazurile de demenţă s-ar putea tripla până în 2050, avertizează OMS Cazurile de demenţă, un sindrom cauzat de regulă de maladia Alzheimer, ar urma să se dubleze până în 2030 şi să se tripleze până în 2050, putând atinge nu mai puţin de 115,4 milioane de persoane în întreaga lume, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat...
Caraş-Severin: Bolnavii cu demenţă mixtă sau Alzheimer nu pot fi internaţi la azil din lipsă de personal Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.