Cele mai citite
 


Giurgiu: Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu în pericol de a se închide din lipsa fondurilor
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este în pericol de a se închide din lipsa fondurilor în urma atacării bugetului propriu al Consiliului Judeţean de către Prefectura Giurgiu.
"Trezoreria Giurgiu ne-a anunţat că nu mai putem face plăţi în urma blocării bugetului Consiliului Judeţean Giurgiu ceea ce mi se pare incorect deoarece bugetul nostru este compus din trei părţi, o parte care vine de la Consiliul Judeţean, o parte de la CNAS şi o parte de la Ministerul Sănătăţii. Pentru că nu putem face plăţi situaţia este critică şi dacă în cinci-şase zile nu se rezolvă problema privind aprovizionarea cu medicamente şi soluţii perfuzabile putem ajunge la închiderea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu", a declarat marţi pentru AGERPRES directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihai Petre.
El spune că şi situaţia privind hrana bolnavilor este critică, meniurile pentru aceştia fiind făcute din provizii respectiv cartofi, conserve sau gemuri, dar nu se pot face aprovizionările zilnice cu lapte, carne sau alte produse perisabile.
Totodată, din lipsa banilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu îşi poate achita datoriile la aparatura medicală luată în leasing sau la energia termică şi electrică ceea ce înseamnă penalităţi de aproximativ 600.000 de lei lunar, iar bolnavii de cancer riscă să rămână fără medicamente în următoarele două săptămâni. AGERPRES/(AS-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Consiliul Judeţean a alocat aproape 600.000 de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Giurgiu a alocat vineri, în cadrul unei rectificări bugetare, suma de 587.000 de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă, care ar urma să fie utilizată inclusiv pentru realizarea unui plan de măsuri pentru prevenirea şi stingerea incendiilor.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Giurgiu: Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă cere sprijinul CJ pentru remedierea situaţiei din instituţie Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihai Petre, a prezentat un raport Consiliului Judeţean, cerând sprijinul instituţiei pentru remedierea neajunsurilor existente în această unitate medicală.
Giurgiu: Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în control privind acreditarea Spitalul judeţean de Urgenţă Giurgiu a intrat pentru prima dată în controlul privind acreditarea şi din câteva mii de indicatori analizaţi, 290 au reieşit ca neconformi, a declarat presei, marţi directorul unităţii, Elena Dinu.
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Spitalele din ţară au luat măsuri pentru înlocuirea dezinfectanţilor Hexi Pharma - grupaj II Reprezentanţii unităţilor sanitare din ţară anunţă că au luat măsuri pentru verificarea şi înlocuirea dezinfectanţilor furnizaţi de compania Hexi Pharma aflaţi pe stoc. În unele cazuri, lipsa pe stoc a unor dezinfectanţi care să fie conformi din punct de vedere al concentraţiei a determinat chiar amânarea...