Cele mai citite
 


Liga Studenţilor din UMF Târgu Mureş atacă în instanţă HG referitoare la universitate
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Ligii Studenţilor Târgu Mureş (LSTM) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), Nucu Marica, a declarat presei, marţi, că Hotărârea de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare va fi atacată în instanţa de judecată.
'Vom ataca în contencios administrativ această hotărâre. Noi am depus cerere de prelungire a termenului de dezbatere publică la 30 de zile, conform legii transparenţei. Vom continua să susţinem principiul autonomiei universitare şi să ne pronunţăm împotriva aceste separări. Cerem ca înainte de orice decizie, programele de studii să fie supuse acreditării ARACIS: suntem dezamăgiţi că nu au fost luate deloc în calcul punctele de vedere din dezbaterea publică', a arătat Marica.
Acesta a subliniat că la UMF Târgu Mureş a avut loc o audiere publică în urmă cu câteva zile şi că Hotărârea de Guvern este una strict politică, ce nu ţine cont de necesităţile studenţilor.
'Considerăm Hotărârea de Guvern ca fiind politică, nu respectă necesităţile actuale ale studenţilor şi generează noi tensiuni. Vom acţiona pe cale legală. Aceasta nu e democraţie participativă, din moment ce nu putem avea un punct de vedere care să fie luat în serios', a arătat reprezentantul LSTM. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
Mureş: Deputatul Ciprian Dobre - plângere în instanţă împotriva HG de înfiinţare a Facultăţii Maghiare la UMF Deputatul Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că va fi primul care va semna şi va depune o plângere în instanţă împotriva Hotărârii de Guvern (HG) referitoare la înfiinţarea Facultăţii Maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...