Cele mai citite
 


Sindicatul din UMF Târgu Mureş acuză Ministerul Educaţiei de încălcarea Legii transparenţei decizionale
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a anunţat, marţi, imediat după adoptarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea facultăţii maghiare, că va acţiona în instanţă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru încălcarea prevederilor Legii transparenţei decizionale în administraţia publică.
'Sindicatul din UMF şi Liga Studenţilor au depus săptămâna trecută, la cabinetul ministrului Educaţiei, un document prin care solicitau, în baza art. 6 alin. 7 din Legea 52/2003, dezbaterea publică a proiectului de lege. Solicitarea noastră a fost înregistrată la cabinetul ministrului Educaţiei cu numărul 8980/2012. Ministerul Educaţiei a încălcat prevederile Legii 52, care prevede ca dezbaterea publică să dureze 30 de zile. Vom acţiona în judecată HG, pentru nerespectarea Legii transparenţei decizionale în administraţia publică', a declarat presei, marţi, reprezentantul Sindicatului din UMF Târgu Mureş, Florin Buicu.
Acesta a spus că Senatul UMF Târgu Mureş a propus, în Carta care nu a fost acceptată de Ministerul Educaţiei, înfiinţarea de linii cu predare în limba maghiară în cadrul departamentelor existente, adică erau prevăzute trei facultăţi - Medicină, Farmacie şi Stomatologie - iar la Facultatea de Medicină erau prevăzute cinci departamente, printre care şi departament în limba maghiară.
'Conducerea Universităţii şi Senatul Universităţii au propus linii de predare în limba maghiară în cadrul departamentelor, însă Ministerul Educaţiei nu a aprobat', a subliniat Florin Buicu, care este şi membru al noului Senat al UMF.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...
Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei susţine UMF Târgu Mureş în ansamblul ei Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că MECS susţine Universitatea de Medicină şi Farmacie din municipiu în ansamblul ei, precum şi continuitatea învăţământului farmaceutic în limbile română şi maghiară.
Scopul HG privind UMF Târgu Mureş: Compatibilizarea sistemului naţional de învăţământ cu cel european Scopul proiectului de hotărâre de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se înscrie în preocupările de a dezvolta statutul de universităţi multiculturale şi multilingve, în vederea compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu sistemul european de educaţie şi formare...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
UMF Târgu Mureş introduce în premieră naţională conceptul de admitere pentru studenţii străini 'early admission' Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, pe site-ul propriu, că introduce din acest an, în premieră naţională, un nou concept de admitere pentru studenţii din străinătate denumit "early admission".
UMF Târgu Mureş a anulat o serie de concursuri pe post din lipsă de candidaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a scos la concurs 36 din cele 43 de posturi didactice aprobate de Ministerul Educaţiei însă în unele cazuri concursurile pe post au fost anulate din lipsă de candidaţi.