Cele mai citite
 


Un tratament eficient împotriva colesterolului
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul
 

Rezultatele unui test clinic, aflat în prima fază, arată că un agent experimental al firmei americane Amgen a redus cu 66% nivelul colesterolului la pacienţii deja trataţi cu statine, informează site-ul MaxiSciences.

Firma americană de biotehnologie Amgen a prezentat recent un nou produs experimental care permite scăderea colesterolului. Acest produs, combinat cu tratamentul cu medicamente care conţin statine, folosite în mod obişnuit pentru reducerea nivelului de colesterol, dă rezultate neaşteptate. În urma unor injecţii făcute de două ori pe lună, colesterolul LDL a scăzut cu 66%, iar după şase săptămâni cu 75%.

Prezentate la cea de-a 61-a conferinţă anuală a American college of cardiology, aceste rezultate arată că este posibilă neutralizarea proteinei PCSK9 care reduce capacitatea ficatului de a extrage colesterolul 'rău' din sânge. Dar în acelaşi timp, societatea Regeneron Pharmaceuticals devine rivala directă a Amgen, deoarece substanţa activă REGN727 a dat rezultate identice în condiţii similare (în asociere cu statine). Statinele sunt în general eficiente, dar nu reduc semnificativ nivelul de LDL.

În plus, unii pacienţi nu tolerează statinele. Medicul Sean Harper, responsabil cu cercetarea şi dezvoltarea în cadrul grupului Amgen, afirmă că 'testele clinice de fază II vor permite să se clarifice riscurile şi avantajele neutralizării proteinei PCSK9 la o mare varitate de bolnavi ale căror valori ridicate de colesterol nu pot fi controlate prin terapiile existente'.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Esti ingrijorat de nivelul colesterolului? Te-a anuntat doctorul ca ai nivelul colesterolului ridicat (hipercolesterolemie)? Atunci stii ca este necesar sa iti modifici regimul de masa si stilul de viata, pentru a reduce nivelul colesterolului si al riscului aparitiei bolilor de inima. Chiar daca medicul ti-a prescris medicamente pentru scaderea...
SUPLIMENTE ALIMENTARE UTILIZATE PENTRU SCĂDEREA COLESTEROLULUI Colesterolul reprezintǎ o substanţǎ necesară organismului fiind produs chiar de către acesta din acizi grasi, în special din grǎsimile saturate din alimentaţie. Colesteroluleste absorbit de asemenea şi din produsele alimentare provenite în special de la animale. Valorile serice crescute alecoles...
SUA: FDA a autorizat un nou medicament împotriva colesterolului US Food and Drug Administration (FDA) a dat undă verde joi tratamentului cu 'Repatha', al doilea medicament pentru pacienţii cu forme ereditare de colesterol ridicat şi riscuri pentru maladii cardiovasculare autorizat în acest an, informează AFP.
Căpşunile contribuie la scăderea colesterolului rău (studiu) Consumul zilnic de căpşuni duce la scăderea semnificativă a nivelului colesterolului rău (LDL) şi al trigliceridelor, arată un studiu al unei echipe italo-spaniole de cercetători, apărut în The Journal of Nutritional Biochemistry şi preluat de passionsante.be.
Statine anticolesterol: beneficiile sunt mai însemnate decât efectele nedorite (studiu) Beneficiile statinelor au fost subestimate iar efectele nedorite ale acestor medicamente anticolesterol au fost exagerate, semnalează în revista The Lancet un studiu ce ar putea contribui la aplanarea polemicii care i-a determinat pe unii pacienţi să oprească tratamentul cu aceste medicamente prescrise...
Ce este bun și sănătos? - Dobrogea-Benecol, pâinea care reduce colesterolul Ultimele date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că nivelul crescut de colesterol reprezintă cauza pentru o treime din bolile cardiovasculare ischemice, evaluate la nivel mondial. De aceea, ultimele strategii ale OMS vizează promovarea unei alimentaţii sănătoase şi a unui stil...