Cele mai citite
 


Vâlcea: Campanie anti-drog organizată la Râmnicu Vâlcea cu participarea a opt licee
miercuri, 28 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, a demarat, marţi, o acţiune de conştientizare asupra riscului consumului substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive - tip etnobotanice, cu participarea a opt unităţi liceale de pe raza municipiului.
"Numele proiectului este 'De tine depinde', e un proiect de prevenire universală a consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, face parte din categoria de activităţi de petrecere a timpului liber şi constă în organizarea a trei reprezentaţii ale unui spectacol de teatru interactiv cu rol exploratoriu. Nu ne dorim simple prelegeri la care nimeni nu ascultă, ci mergem pe varianta interacţiunii, prin roll-play-uri la care să participe elevi, părinţi şi cadre didactice", a declarat Romulus Vlăsceanu din partea CEPA.
Cele opt licee care vor lua parte la această acţiune sunt Colegiul Naţional ''Mircea cel Bătrân'', Colegiul Naţional ''A. Lahovary'', Colegiul ''Matei Basarab'', Colegiul Energetic, Colegiul Economic, Grup Şcolar Forestier, Grup Şcolar "Henri Coandă", Grup Şcolar ''Antim Ivireanu''.
Anul trecut, în municipiul Râmnicu Vâlcea, administraţia publică locală şi IPJ au dus o campanie împotriva a trei magazine care comercializau astfel de produse. Oficial niciun astfel de magazin nu mai este deschis în prezent în municipiu, iar în judeţ mai funcţionează unul la Drăgăşani. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Suceava: Sute de elevi selectaţi pentru voluntariat în lupta împotriva etnobotanicelor Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat, joi, la Colegiul Naţional 'Ştefan cel Mare' din Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri', ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive, disponibile în stare...
Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul...