Cele mai citite
 


A fost lansată Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), care va promova la nivel naţional principiile morale, etice şi ştiinţifice ale activităţii companiilor care se ocupă de stocarea celulelor stem, a fost lansată la Bucureşti.
Asociaţia a luat fiinţă la iniţiativa a trei companii de celule stem: Biogenis, Cord Blood Center şi Stem SURE.
Scopul înfiinţării este de a facilita accesul cât mai multor viitori părinţi din România la sănătatea copiilor lor prin informarea corectă şi continuă asupra celulelor stem, dar şi de a promova un serviciu de calitate europeană, precum şi responsabilitatea morală a membrilor săi în faţa viitoarelor mame şi a familiei, medicilor şi a tuturor celor implicaţi în actul naşterii.
Asociaţia îşi propune să aibă o colaborare bună cu autorităţile competente în domeniul sănătăţii în vederea dezvoltării pe baze corecte şi clare a acestui domeniu de vârf.
"Dincolo de orice interes comercial, primează interesul medical. De aceea ne dorim să promovăm şi să ajutăm toate agenţiile de celule stem pentru a avea cele mai înalte standarde, la nivel european", a arătat dr. Bogdan Ivănescu, de la Stem SURE.
Prima bancă de celule stem în România a apărut în urmă cu şase ani, 10% din totalul persoanelor care devin părinţi apelând la recoltarea de celule stem. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stem SURE oferă părinților posibilitatea mutării probelor de celule stem în Banca sa din Danemarca • În condițiile incertitudinilor apărute recent în piața de profil din România, Stem SURE a decis să susțină părinții și să ofere posibilitatea preluării probelor stocate în alte bănci; • Transferul se face în condiții de maximă siguranță, iar mutarea se poate realiza la solicitarea părinților...
ŞTIINŢÃ Celulele stem Celulele stem sunt celule cu capacitatea de a se transforma într-o diversitate de celule diferenţiate (nervoase, hepatice, etc.), putând să refacă ţesuturi afectate sau distruse. Când o celulă stem se divide, celulele rezultate pot fi tot celule stem sau pot fi un alt tip de celule, celule specializate...
Clarificari pe piata de celule stem In urma stirilor din presa privind inchiderea activitatilor comerciale de catre Autoritatile Romane ale unei banci de celule stem (denumita StemSafe), compania Stem SURE Solutions doreste sa aduca precizari pentru a clarifica publicului pozitia Societatii.
PREMIERĂ la Institutul Clinic Fundeni: Prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat - Sistemul de sănătate din România se aliniază la standardele internaționale în domeniul transplantului medular Joi, 3 mai în cadrul Institutul Clinic Fundeni – cea mai mare instituție medicală din țara noastră – va fi lansată prima bancă de celule stem hematopoietice înființată într-un spital de stat din România.
MedLife intră pe o nouă linie de business şi demarează achiziţia unei băncii de celule stem MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţat, joi, intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar la banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule...
BANCA DE CELULE STEM CRYO-SAVE ANUNŢĂ ATINGEREA CIFREI DE 200.000 DE PROBE RECOLTATE DIN SÂNGELE ŞI ŢESUTUL CORDONULUI OMBILICAL Depozitarea probei de celule stem cu numărul 200.000 demonstrează activitatea intensă a băncii Cryo-Save, în calitate de lider al industriei procesării sângelui şi ţesutului din cordonul ombilical.