Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Ambulanţa lucrează cu un deficit de zece medici
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud are doar patru medici, însă numărul acestora ar trebui să fie de 14, motiv pentru care este nevoie de o deblocare a posturilor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul acestei instituţii, Annabella Muzsi.
Potrivit directorului SAJ Bistriţa-Năsăud, nu este doar lipsă de medici, ci şi de asistenţi medicali şi ambulanţieri.
"Am avea nevoie, în general, de toate categoriile de personal. Cea mai acută este categoria personalului medical operativ, înţelegând aici asistenţii medicali. De asemenea, avem nevoie şi de personal medical auxiliar, respectiv conducători auto, ambulanţieri. Stăm foarte prost la capitolul medici, în prezent având patru medici în teren, dintre care unul este momentan detaşat la curs. Ne descurcăm foarte greu cu cei trei medici, suplinim şi eu, şi directorul medical activitatea. Noi am solicitat în mai multe rânduri deblocarea posturilor, aşteptăm să vină. Avem nevoie în jur de 20 de asistenţi medicali şi tot atâţia ambulanţieri. Normal ar trebui să avem 14 medici, fără directorul medical şi managerul", a spus Muzsi.
Ambulanţa a primit asigurări că va beneficia de o deblocare a posturilor în acest an, pentru a putea fi acoperit deficitul de personal.
Directorul SAJ Bistriţa-Năsăud a precizat că anul acesta ar putea să ajungă în judeţ încă două-trei ambulanţe de tip B2 noi, pentru care va fi nevoie de asemenea de personal. AGERPRES/(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...
Bistriţa-Năsăud: Posturi de medic deblocate la Ambulanţă, rămase fără candidaţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a obţinut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural...
Brăila: Serviciul de Ambulanţă Judeţean funcţionează cu jumătate din necesarul de medici Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila funcţionează cu jumătate din necesarul de medici, respectiv cu cinci din zece, după cum a declarat joi, în conferinţă de presă, managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Serviciul de Ambulanţă Judeţean sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud va marca, sâmbătă, împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare printr-un program dedicat atât actualilor şi foştilor angajaţi, cât şi publicului larg, la sediul unităţii urmând să fie organizată o zi a porţilor deschise, potrivit unei informări remise...