Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean are de recuperat peste 100.000 lei de la autorii accidentelor rutiere
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud are de recuperat de la persoanele care au produs accidente rutiere cu victime pe raza judeţului peste 100.000 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale prestate pentru cei răniţi.
Potrivit datelor prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă, la 31 decembrie 2011 Spitalul Judeţean avea de recuperat 102.000 lei doar de la cei care au produs accidente rutiere şi pentru care există sentinţe definitive din partea instanţei.
"Avem avocaţi, firme recuperatorii de bani. Lucrurile se tergiversează, în sensul că până se dă o sentinţă trec ani de zile şi de-abia după aceea putem să ne îndreptăm ca să recuperăm banii. Unii sunt corecţi şi vin şi depun banii, să ştiţi, jumătate dintre ei vin la casierie şi depun, dar este şi un segment de disciplină", a declarat directorul spitalului, Mircea Gelu Buta.
Potrivit managerului spitalului, sumele pe care le are de recuperat spitalul de la persoanele care produc accidente rutiere cu victime se situează între 30 lei şi câteva zeci de mii de lei, în funcţie de gravitatea rănilor suferite.
Anul trecut, peste 38.800 de persoane au ajuns la Unitatea de primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, unele dintre acestea în urma implicării în accidente rutiere, însă numărul celor internaţi a depăşit cu puţin 10.000 de persoane. AGERPRES/(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Un bebeluş de nouă luni, printre răniţii în deflagraţia produsă într-un bloc din Bistriţa Un bebeluş în vârstă de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în deflagraţia produsă în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc din municipiul Bistriţa, acesta ajungând la spital cu contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară, potrivit comunicatului remis...
Bistriţa-Năsăud: Intervenţiile Ambulanţei de Paşte, în scădere faţă de anul trecut Peste 260 de bistriţeni au avut nevoie de intervenţia echipajelor Ambulanţei sau ale SMURD în perioada Sărbătorilor Pascale, numărul acestora fiind însă în scădere faţă de Paştele de anul trecut, potrivit bilanţului publicat marţi pe site-ul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii ale echipajelor SMURD, în prima jumătate a anului Echipajele SMURD care acţionează în judeţul Bistriţa-Năsăud au intervenit în peste 4.000 de situaţii de urgenţă în primele şase luni ale acestui an, cu 38% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat difuzat luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.