Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Stresul şi situaţia economică au crescut numărul diabeticilor şi bolnavilor psihici
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stresul şi situaţia economică au făcut ca numărul diabeticilor şi cel al bolnavilor psihici să crească anul trecut, faţă de 2010, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, peste 10.000 de oameni suferind în prezent de aceste boli, potrivit datelor prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă, de şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Anca Andriţoiu.
Conform datelor centralizate de DSP Bistriţa-Năsăud, în anul 2011 au fost depistate 688 de noi cazuri de diabet şi 570 de noi cazuri de boli psihice, incidenţa acestora fiind în creştere, în timp ce la tumorile maligne, unde au fost diagnosticate 731 persoane, incidenţa se menţine la acelaşi nivel.
"Stresul este una dintre cauzele frecvente şi probabil şi situaţia economică din ultima vreme. În general, toate bolile sunt influenţate de stres, probabil în cazul diabetului şi de carenţe în alimentaţie, pentru că este şi aceasta o consecinţă a problemelor economice din ultimii ani", a declarat Anca Andriţoiu.
La sfârşitul anului 2011, în judeţul Bistriţa-Năsăud erau înregistraţi 7.138 diabetici şi 3.059 persoane cu boli psihice.
Cele mai frecvente boli în rândul bistriţenilor sunt, însă, bolile respiratorii şi cele digestive, iar cauzele principale de deces sunt afecţiunile cardiace, tumorile maligne, accidentele vasculare, bolile digestive şi bolile aparatului respirator. AGERPRES/ (A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Spor natural negativ în judeţ, pentru prima dată în ultimii zece ani Sporul natural al populaţiei, în judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost pentru prima dată negativ în anul 2012, după zece ani în care rata natalităţii a depăşit-o pe cea a mortalităţii, potrivit datelor comunicate joi, în şedinţa Colegiului prefectural, de către şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu...
Bistriţa-Năsăud: Numărul cazurilor de cancer, în creştere în judeţ Incidenţa cazurilor de cancer este în creştere în judeţul Bistriţa-Năsăud, numai în anul 2010 fiind diagnosticate 731 de persoane cu această boală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Al doilea deces din cauza pneumoniei, în această iarnă Un bărbat de 64 ani, diagnosticat cu pneumonie, a murit săptămâna trecută, fiind al doilea caz de acest gen înregistrat în judeţul Bistriţa-Năsăud în această iarnă.
Bistriţa-Năsăud: Lipsa vaccinurilor poate pune probleme de şcolarizare în cazul a peste 2.300 elevi, avertizează DSP Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a făcut miercuri un apel către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, să informeze şcolile că există probleme în aprovizionarea cu anumite tipuri de vaccinuri obligatorii, motiv pentru care o...
Bistriţa-Năsăud: Cancerul de sân, principala cauză de deces la femeile din judeţ diagnosticate cu această maladie Cancerul de sân este principala cauză de deces în rândul femeilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care au fost diagnosticate cu această maladie, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către trei asociaţii din domeniul sănătăţii care au realizat un studiu în judeţ, în...