Cele mai citite
 


Cea mai mare grefă de faţă realizată vreodată începe să-şi arate rezultatele
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Richard Lee Norris avea 22 de ani când a fost victima unui tragic accident, în 1997. Total desfigurat, el a trăit izolat timp de 15 ani, dar acum, datorită celei mai mari grefe de faţă realizate vreodată, tânărul de 37 de ani începe o nouă viaţă, relatează 7sur7.be.
Conducerea Maryland Medical Center a anunţat că Richard Lee Norris se prezintă tot mai bine după operaţia de săptămâna trecută, care a durat 36 de ore. Intervenţia chirurgicală i-a permis pacientului să aibă o faţă nouă, limba, dinţii şi maxilarul. Richard face în fiecare zi progrese uriaşe şi începe să-şi simtă faţa. Poate deja să se spele pe dinţi şi să se radă. Şi-a recăpătat şi simţul mirosului, pe care-l pierduse după accident.

De 15 ani, Richard trăia izolat, purtând pe faţă o mască şi ieşind din casă doar noaptea. 'Transplantul echivalează cu o viaţă nouă pentru el', a spus doctorul Eduardo Rodriguez, chirurgul care a condus operaţia. 'Este o experienţă suprarealistă, cu adevărat incredibilă', a adăugat el.

După ce şi-a tras din greşeală un glonţ în faţă, în 1997, Richard şi-a pierdut nasul, buzele, iar faţa i-a căzut. Medicii au reuşit atunci să-i salveze viaţa, dar nu i-au putut reconstrui faţa. Norocul lui Richard a fost acum un donator anonim, ale cărui organe au salvat viaţa a cinci persoane.

Când s-a trezit, la trei zile după operaţie, Richard a cerut imediat o oglindă. 'Mi-a mulţumit şi m-a îmbrăţişat', a declarat emoţionat doctorul Rodriguez. 'Accidentul i-a stricat viaţa când avea doar 22 de ani. Şi-a văzut prietenii, familia evoluând, în timp ce el se simţea paralizat. Vrea să recupereze timpul pierdut şi să se bucure de viaţă', a mai spus chirurgul.

Această grefă este 'o performanţă incredibilă', a afirmat decanul Facultăţii de Medicină, doctorul E. Albert Reece. 'Este o procedură istorică, fără precedent, care va influenţa medicina actuală şi pe cea de mâine', a adăugat decanul. Peste 100 de medici, specialişti, asistenţi medicali au contribuit la succesul operaţiei.

Prima grefă completă de faţă a fost realizată în Franţa, în 2005.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: A murit al patrulea pacient care a primit o grefă de inimă, organ produs de firma Carmat Al patrulea pacient care primise o proteză de inimă artificială produsă de firma Carmat a murit din cauza unor complicaţii medicale, legate de starea sa pre- şi post-operatorie critică. Proteza nu a fost implicată în decesul său, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi compania franceză, citată de...
Polonia: Prima grefă de faţă realizată de urgenţă Medicii de la centrul medical din Gliwice (sudul Poloniei) au anunţat miercuri că au realizat prima grefă de faţă din lume, efectuată de urgenţă pentru a salva viaţa pacientului, scrie 20minutes.ch.
Prima grefă de faţă în Belgia Prima grefă de faţă realizată în Belgia a fost efectuată recent cu succes de către o echipă de la spitalul universitar din Gand (nord-vest), a anunţat sâmbătă cotidianul de limbă flamandă De Morgen, citat de France Presse.
Prima grefă de faţă realizată în Turcia Chirurgii turci au reuşit sâmbătă să realizeze prima grefă de faţă din Turcia şi a 20-a din lume, informează agenţia Anatolia.
SUA: Grefă totală de faţă, prezentată drept cea mai completă de până acum O echipă de la centrul medical american NYU Langone a realizat o grefă totală de faţă, piele cu pilozitate, urechi şi canale auditive pe un fost pompier voluntar care a suferit arsuri grave în 2001, se arată într-un comunicat transmis luni şi preluat de AFP.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...