Cele mai citite
 


Constanţa: Investiţie de peste 10 milioane de euro în sănătate
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Constanţa a inaugurat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cea mai modernă Clinică de Ortopedie şi Traumatologie din România.
Investiţia, în valoare de 10,2 milioane de euro, a fost finanţată în totalitate de Consiliul Judeţean Constanţa, şapte milioane de euro reprezentând achiziţiile de aparatură şi echipamente medicale, iar 3,2 milioane de euro au fost utilizaţi pentru reparaţiile capitale la infrastructura imobiliară a secţiei.
Potrivit noului şef de secţie al Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie, medic primar dr. Alexandru-Octavian Şerban, transferat de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, în urma modernizărilor au fost create zece saloane cu condiţii de cazare de cinci stele, cu patru şi trei paturi şi alte două rezerve cu câte două paturi, zonă de sterilizare şi anexe de pregătire a bolnavilor pentru intervenţii, o zonă post-operatorie cu şase paturi, cameră obscură pentru investigaţii radiologice de urgenţă, cabinet de pansamente şi sală de gips, sală de pre anestezie, precum şi un bloc operator de 700 de metri pătraţi.
Cele patru săli de operaţie sunt dotate cu artroscop, echipamente pentru politraumă şi telemedicină, sistemul de ventilaţie cu flux laminar eliminând infecţiile intraspitaliceşti. Mesele operatorii, tărgile şi paturile multiarticulate sunt fabricate de principalul furnizor al reţelei spitaliceşti din Germania, Berchtold opernon GmBH.
De asemenea au fost amenajate camere de lucru pentru asistenţii medicali şi medicii rezidenţi, un laborator pentru determinări de urgenţă, sală de aplicare a protezelor gipsate şi cameră pentru medicii anestezişti.
Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi-a manifestat dezamăgirea faţă de absenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, de la inaugurarea Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie.
'Regret nespus că ministrul Ritli a intrat în jocurile politice şi a ratat acest eveniment al constănţenilor, deşi aseară (marţi seară - n.r.) a făcut o vizită fulger, pe la marginile municipiului Constanţa. Noi încercăm să-l convingem că suntem bine intenţionaţi. Am investit şi investim prin schimbarea actului medical, degeaba avem tehnologie, dacă nu avem oameni care să profeseze la nivelul aparaturii. Iată că am făcut eforturi şi am convins şi specialişti de primă clasă să vină la Constanţa pentru a profesa actul medical", a declarat Constantinescu. AGERPRES/(AS - Dan Mihăescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...