Cele mai citite
 


Covasna: Bolile aparatului circulator conduc în topul mortalităţii
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolile aparatului circulator se numără printre principalele cauze ale mortalităţii în judeţul Covasna, relevă o statistică realizată de Direcţia de Sănătate Publică.
Potrivit acesteia, 64% din numărul total al deceselor înregistrate anul trecut pe fondul unor boli au avut drept cauză afecţiunile aparatului circulator, printre acestea numărându-se cardiopatia ischemică şi infarctul miocardic.
Acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât în staţiunea Covasna există o clinică specializată în tratarea bolilor de inimă, unică în România, precum şi remedii naturale, cum ar fi apele minerale şi mofetele (emanaţii naturale de gaze rezultate în urma acţiunilor postvulcanice, folosite cu succes în tratamente - n.r.) pe care localnicii nu le valorifică suficient, deşi le stau la îndemână.
Medicii spun că factorii care determină dezvoltarea şi agravarea afecţiunilor cardiovasculare sunt colesterolul crescut, fumatul, regimul alimentar nesănătos, obezitatea şi supraponderalitatea, consumul excesiv de alcool şi sedentarismul.
Potrivit statisticii realizate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, pe locul al doilea în topul cauzelor mortalităţii pe anul 2011 se situează cancerul cu un procent de 18% din totalul deceselor.
De asemenea, bolile aparatului digestiv şi ale aparatului respirator fac anual sute de victime în judeţul Covasna, situându-se pe locul al treilea în acest top, cu o pondere de 4%. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Prevenţia bolilor de inimă, obiectiv prioritar, apreciază directorul medical al SJU Sfântu Gheorghe Prevenirea, depistarea şi tratarea precoce a bolilor de inimă trebuie să devină unul dintre obiectivele prioritare ale următorilor ani în condiţiile în care acestea reprezintă principala cauză a mortalităţii în judeţul Covasna, afirmă directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Ambasadorul Austriei, Michael Schwarzinger, interesat de apele minerale şi mofetele din staţiunea Covasna Ambasadorul Austriei la Bucureşti, dr. Michael Schwarzinger, care a efectuat miercuri o vizită în judeţul Covasna, s-a arătat interesat de apele minerale şi mofetele din regiune.
Aradul, pe primul loc pe ţară la decesele cauzate de tumori şi de boli ale aparatului respirator Judeţul Arad ocupă primul loc, la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de tumori şi boli ale aparatului respirator, potrivit unui studiu realizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Covasna: Centre balneare deschise gratuit publicului de 'Ziua mofetelor şi apelor minerale' Mai multe centre balneare şi de agrement din judeţul Covasna, construite prin proiectul 'Drumul apelor minerale', vor putea fi vizitate gratuit în cursul zilei de miercuri, în cadrul unui eveniment organizat sub genericul 'Ziua mofetelor şi apelor minerale'.
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.