Cele mai citite
 


Dumitru Costin (BNS): Este necesară reproiectarea întregului sistem sanitar
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua lege din domeniul Sănătăţii trebuie să aibă în centru pacientul cu nevoile sale, obiectiv pentru care este necesară reproiectarea întregului sistem sanitar, cu realizarea unei noi arhitecturi de responsabilităţi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical /BNS/.
Fiecare dintre părţile implicate - respectiv contribuabilii (reprezentaţi de sindicate), Ministerul Sănătăţii şi furnizorii de servicii medicale - trebuie să ştie exact rolul pe care îl ocupă în sistem, a precizat liderul de sindicat.
'Noi eram pregătiţi încă de la începutul anului să avansăm Ministerului Sănătăţii şi Guvernului o soluţie alternativă la faimosul proiect de lege promovat de autorităţi, care nu reprezintă altceva decât o eroare uriaşă. Concret, documentul legislativ nu rezolva şi nu rezolvă principalele probleme cu care se confruntă sistemul sanitar, legate de mecanismele de finanţare şi de modul în care sunt folosiţi banii publici. Pentru a realiza reformarea unui sistem, este nevoie de o proiectare din temelii a acestuia, în care fiecare dintre părţile implicate să cunoască exact rolul pe care îl ocupă, iar în paralel să fie asigurate toate instrumentele de reglementare, control şi monitorizare', a afirmat Dumitru Costin.
Potrivit acestuia, cea mai bună soluţie pentru promovarea unei legi moderne în domeniul sanitar o reprezintă dialogul deschis între toate părţile implicate - sindicatele din domeniul sanitar, Ministerul Sănătăţii şi furnizorii de servicii medicale, care să aibă în centru interesele pacienţilor, şi nu pe cele ale unor funcţionari sau ale unor companii private.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Dan Pereţianu (CFSMR): Noul proiect de Lege a sănătăţii nu rezovă problemele cu care se confruntă sistemul sanitar Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România este împotriva noului proiect de Lege a sănătăţii, deoarece documentul nu conţine prevederi clare şi explicite prin care pot fi rezolvate problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc la ora actuală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.